Första julutdelningsdagarna…

I  går påbörjade vi vår julutdelning  av gåvor och julklappar trots att vi samtidigt är mitt uppe i insamlingen, som avslutar först på julafton. Jag skrev just om det här dilemmat förra året i ett blogginlägg:

”Det allra mest pirriga är att se behoven & bevilja bidrag och samtidigt inte veta hur mycket medel det kommer att komma in under månaden.  Ansvarslöst kanske några tänker? Eftersom allt är baserat på frivilliga gåvor, så finns det inte mycket val. Om vi ska kunna lindra ångestfylld hjärtan över hur ekonomin ska räcka inför julen, så kan vi inte hålla dem på sträckbänken till dagarna innan julafton för utdelning. Då är vi ju dessutom i full gång och förbereda julaftonsfesten.”

Hittills i år har vi fått in 340 ansökningar. För att bli beviljad ett bidrag får inte hushållets inkomster överstiga 175.000/år, inkl bidrag. Många ligger långt under det beloppet. Så ser verkligheten ut för alltför många.

Vi bokar in 6 personer/timma, vi bjuder på fika i en skön miljö och har ett enskilt möte med alla. Det är en hel del logistik för att få till det, så vi måste börja i tid för att få ihop det och fortsätter fram till mitten av nästa vecka. Utan alla frivilliga händer och fötter och framförallt goda hjärtan som ställer sig till förfogande, skulle det inte vara möjligt. TACK alla ni!

Har haft många fina oförglömliga möten dessa två dagar som sitter kvar på näthinnan, en av dem var en person som berörde mig på djupet. Som var så stolt över att varit ”ren” från droger i ett år, och så överlycklig att kunna ge en julklapp till sitt barn som var till hjälp på vägen att bygga vidare på relationen till sitt barn.

Många, många livsberättelser får vi del av, med inslag av både sorg/ tårar och glädje. Till alla er som är med och bidrager till att göra detta möjligt så vill jag att du ska veta vilken lättnad det är för många!  Ensamstående föräldrar som drar en djup lättnadens suck och glädjetårarna faller när spänningar släpper.

Jag garanterar att din gåva gör skillnad!

Frälsningsarmen Visby, julgåva pg 148488-0, swisch 123 122 3775

/Anki

 

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s