Förutsättningar ser olika ut för oss, du kan var med och göra skillnad!

När jag läser att julhandeln ännu har slagit rekord, så får jag det inte riktigt att gå ihop. Breven väller in till Frälsningsarmen med livsberättelser som berör, ekonomin som är så ansträngd så den spräcks totalt om någon i familjen måste göra ett läkarbesök eller andra nödvändiga oförutsedda utgifter.

Klyftorna mellan de som har i överflöd och de som aldrig får ihop ekonomin månaden ut, blir större! Den senare delen växer och min upplevelse är att dessa glöms bort. 

Vi möter många av dessa inför julen, men jag förstår att det finns många fler än de som vänder sig till oss i jul. Många pensionärer med låg pension är fostrade att klara sig med det man har och andra känner sig inte bekväma med att be om hjälp. Även för dem som ber om hjälp kostar det på att utlämna sig själv,  hur ofta hör jag inte: ”för barnens skull”.  Inte så mycket för dom själva utan för att minimera utanförskapet för sina barn. 

Mitt i all julhandel när du lättvindigt köper dina julklappar och annat inför julen, tänk på att kanske någon närmare än du anar, bara kan drömma om det som är en självklarhet för dig. Det finns möjligheter att dela med sig till de som inte har samma förutsättningar, genom vår julinsamling går allt oavkortat till dessa här på ön.

Det finns så många olika behov i vår värld, men jag tror att om alla delar med sig så räcker det till alla behov!

Frälsningsarmen: pg 148488-8, swisch 123 1223 775 märk: julinsamling

Till dig som var med på tomteparaden och lämnade  julklappar eller  lagt en gåva i julgrytan eller sänt in ett bidrag, riktar jag ett stort och varmt TACK!  

/Anki

 

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s