Korruption har alltid funnits, men det finns starkare krafter!

Att styra med pengar och manipulation för att nå sina syften, har alltid funnits.

I dag läste jag om maktmänniskor på bibelns tid, som till varje pris ville sätta dit Jesus. Hur de manipulera och mutade, för få sin vilja igenom att vända folket emot Jesus och döda honom. När Jesus tog sitt sista andetag på korset skakade jorden, då rämnade klipporna, gravarna öppnade sig och heligas avlidna kroppar uppväcktes! De som vaktade över Jesus greps av frukan och sa: ”den mannen måste varit Guds Son”. Några dagar senare fördubblades vaktstyrkan utanför graven, för att ha full koll på att inget hände utanför de styrandes kontroll. Då kom ytterligare ett jordskalv och en ängel kom från himlen och rullade bort stenen och sa: ”Jesus är inte här han har uppstått, kom och se var han låg”. Vakterna skakade av skräck och blev liggande som döda.

Detta var vakternas upplevelse, de hade med sin ögon sett och upplevt, dom gick och berättade detta för översteprästerna, de som var ivrigast att förgöra Jesus. Responsen var: Ni får en stor summa pengar om ni håller tyst och säger att lärjungarna rövade bort honom på natten när ni sov.

Samma ruttna maktspel som vi ser en del av idag, runt om i världen.

Gud låter sig inte hindras av det ruttna maktspelet!!!!  Syftet var att få tyst på Jesus och Hans budskap, men inget kan stoppa Guds syften!

Så här står det på ”SO-rummets hemsida” :  Kristendomen är världens största religion med omkring två miljarder anhängare. Kristendomen utgår från Jesus från Nasarets liv och lära som återges i Nya testamentet.

Det bubblar på insidan av mig!  Honom har jag valt att följa!

/Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s