Gud är på riktigt!

Jag hör till dom personer som uppskattar, jag skulle nästan vilja säga har behov av, att dra mig undan för att få egentid med mig själv och med Gud. Hade inte lyckats att pricka in en tid på länge men så öppnades det att lägga in några dagar nu i veckan. Såg så mycket fram emot dagarna.

När jag kom fram till platsen där jag skulle bo,  visade det sig att jag skulle få ett helt hus för mig själv, på nätterna i alla fall. Huset var ganska stort, med tre våningar, jag blev visad till ett rum på andra våningen, noterade att det inte fanns lås till rummet. Klockan var redan sen när jag anlände, så jag bäddade min säng,  tog mig en kopp te som det fanns tillgång till, gick sedan och la mig och somnade gott.

Mitt i natten vaknade jag av en mycket obehaglig känsla, har svårt att avgöra vad det var som väckte mig, men jag hörde att det fanns någon/något mer i huset,  detta något närmade sig mitt rum, jag tänkte på låset som inte fanns.  Plötsligt uppfattade jag att det fanns inne i mitt rum, något kyligt och obekant, vid ett par tillfällen som att det andades över mig. Jag frös jag till is av skräck, kunde inte röra en fena, svettades och tankarna flög runt i huvudet; är det verkligen på riktigt? inbillar jag mig det här? Det enda jag förmådde var att stoppade huvudet under täcket, helt paralyserad. Jag går inte in på mer detaljer än så, sammanfattningsvis så var natten hemsk där jag låg blixt stilla i sängen, med upplevelsen att något mer fanns där, har ingen tidsuppfattning, somnade och vaknade om vartannat.

På morgonen var jag fast övertygad om att lämna huset med omedelbar verkan, tänkte inte stanna en minut till, var rejält omskakad. Ni som känner mig vet att jag inte är den ”rädda typen” jag anses nog som ganska modig och har en kampvilja inom många områden. Jag kände mig långt ifrån modig efter den här natten. Men jag är också en ganska envis typ och blev samtidigt arg att det jag hade så mycket sett fram emot skulle saboteras.

”Men kom igen nu, nu har du världens chans, upp till bevis”, sa jag till mig själv.  Jesus som jag har satt min tillit till har ju makt att göra något åt det. Jag kände mig lite tveksam att vara ensam om det, så jag skickade  iväg några sms till personer, beskrev kort läget och bad om hjälp att i Jesus namn avvisa det som åstadkom/orsakade den obehagliga upplevelsen, och be att Guds Ande skulle genomsyra huset, och om ett beskydd över mig och huset. Denna bön bads på olika ställen i landet, jag blev uppmuntrad och bestämde mig att ge det en chans, åtminstone en natt till:)

Jag ska inte dölja att jag brottades under dagen om jag verkligen ändå skulle bo kvar. Under dagen på en skogspromenad bad jag till Gud att om jag skulle bo kvar så behöver jag få ett inre lugn som en bekräftelse på att allt är under kontroll. Detta lugn infann sig under eftermiddagen på ett mirakulöst sätt så jag beslutade än en gång, att ”våga lita” på Gud.

Kvar bodde jag ytterligare två nätter som var helt lugna, även om jag under de nätterna fick jobba med att hålla tankarna borta  som ville påminna om första natten. Sammantaget blev det ändå bra dagar med mycket egentid och tid med Gud. Jag har verkligen blivit testad var jag har min trygghet och tillit, när det står helt utanför min egen kontroll att göra något.

Att jag öppet delar min upplevelse är endast för att ge Jesus kredit! Han är på riktigt! Du kan vifta bort det med att det hela var en inbillning,  om det var så att jag inbillade mig allt, så fick jag hjälp att vara kvar i samma miljö och hantera mitt första nattliga trauma, det anser jag också som ett mirakel.

Så oavsett vad det faktiskt var som hände just den där natten, så var det för mig en kraftig påminnelse om vad det är jag håller på med. Det är inge lek, det är på riktigt!  Det handlar inte primärt om välgörenhet och en massa bra verksamheter, det handlar om att presentera Ljuset, som har vunnit över mörkret!

Jag tror på att ge varje människa en försmak av Ljuset då väcks det en längtan att själv vilja lära känna Ljuset!

”Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det” (Johannes kap1 vers 5)

/Anki

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Gud är på riktigt!

  1. Förstår..rödskan och oron..Bor du kvar där nu..eller? Önskar dej Guds Välsignelse..i din nya uppgift …och ditt kall!!! (Fd FA officer..)
    .Margit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s