Rättspatos

Vi var på utflykt förra veckan med S2S klassen, en helt underbar dag i fantastisk miljö och super härliga människor! Så spännande med alla olikheter och skönt att bara få va tillsammans. Vädret blev helt perfekt fast det var lovat mulet väder:). Lickershamn och raukarna är en sevärdhet.

IMG_2991
På eftermiddagen åkte vi vidare och åt en god måltid mat hos en av lärarna, där vi också spelade kubb. Något jag har lärt mig nu är att kubb är ett spel som kan ha olika regler.
Mitt under spelets gång blev jag varse om att reglerna var helt annorlunda än jag hade spelat tidigare. Jag gjorde ett kast som plötsligt fick ”höga” konsekvenser.  Hade jag vetat om reglerna innan kastet hade jag inte tagit den stora risken att utsätta hela laget att förlora i ett nu.  Jag insisterade på att få göra om kastet, eftersom inte reglerna hade presenterats.  Jag hörde olika röster från från alla håll: motståndarlaget hurrade och skränade, mitt eget lag; ”strunt i det kör på”, min man: ”var nu ett föredöme”. 
Jag hörde alla men jag lyssnade bara till mig själv:) Jag insisterade för jag tyckte inte det var rättvist att bli ”dömd” för en regel som jag inte kände till.
Det är intressant vad som kommer fram i personligheten….
Jag vet inte om jag skulle sätta ettiketten tävlingsmänniska på mig, men det är kanske just det jag är? Jag går absolut inte och surar om jag inte vinner,
men har ett starkt rättspatos, rätt ska va rätt, det blev väldigt tydligt.
Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s