Det finns hopp mitt i allt elände!

Det är med sorg jag läser hur Solbergaskolan väljer att lyfta de svåra frågorna utifrån det perversa perspektivet, enl artikel i Gotlands Allehanda. Jag har inte läst den aktuella boken, bara utdragen i tidningen, jag dristar mig ändå att skriva om detta just för jag hade en liknande erfarenhet förra läsåret.

Jag fick då suspekta frågor från vår dotter som gick i 7:an, ang en film de sett på religionen. Jag satt som ett levande frågetecken inför hennes frågor, så jag tog kontakt med läraren och bad att få länken till filmen. Filmens rubrik var: ”Självplågeri”, det handlade om en kvinna som led av tvångtankar och plågade sig själv. Det framkom förbigående att hon växt upp i en religiös familj, annars visade filmen rakt igenom hur hon destruktivt plågade sig själv dagarna igenom.  Tyvärr tog jag aldrig tag i en fortsatt dialog om valet av film. När jag nu läser artikeln i GA så oroar det mig, för det som jag tänkte kanske var ett olycksfall i arbetet ser mer ut att vara en medveten strategi.

Alla vet att högstadieåldern är den tuffaste perioden i en människas liv, allting händer inom kort tid både inombords och utombords. Vi behöver då stödja våra ungdomar att hantera livets alla olika sidor, inte genom att frossa i det perversa och destruktiva. Det är ett svek från vuxenvärlden. Jag tvekade ändå om jag skulle skriva om det. Men så fick jag en spark i baken av ungdomarna själva efter att ha sett torsdags kvällens Debatt på SVT. Som ingav mig hopp mitt i eländet.

Där debatterades om en killes blogginlägg som köpt sex när han var utomlands och och hyllades i kommentarena av kompisar. När jag lyssnar på debatten, där Carl-Johan Rehbinder,  ”representant för vuxenvärlden” förespråkar stöd för sexsäljarna, då får jag precis samma känsla av svek från vuxenvärlden.

Då händer det: 41:20 min in i programmet ställer en 16 årig kille en rak fråga till C-J R: Är du för prostitution? Svaret är varken ja eller nej, men att han är för att sälja och köpa sex.  Följdfrågan kommer då: Är du för trafficking?  Inget svar, för samtidigt kommenterar en av de andra tonåringarna: Den man köper sex av, kan man ju inte veta vad den har varit med om?

Så avväpnande, så självklart och så klokt. Jag blir alldeles varm inombords och får verkligen tro för att den unga generationen kommer resa sig upp och stå för värderingar som vi är väg på att tappa i vårt land.

Vi får inte sluta be för vårt land! Det gör skillnad!!

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s