Två olika upplevelser samma dag.

Vilken fest det var i dag i gudstjänsten på kåren, jag vara rörd till tårar och skratt gudstjänsten igenom. Vi hade medlemsupptagning, det speciella var den ofantliga glädje och förväntan som dessa medlemmar gav uttryck för, dom liksom nästan hoppade av förväntan på att få vara med och förändra världen.

Jag har fullt upp med att smälta alla intryck, är så tacksam och min tro växer att Gud väljer vem Han vill och när Han vill, Han ser till villiga hjärtan och det smittar:)

 

I skidspåret

I helgen har jag också varit i skidspåret vid ett par tillfällen, inte så mycket för motionens skull som  nöjet att få glida fram i den snöbeklädda skogen och bara förundras och njuta av det vackra och sköna. Jag valde att åka elljusspåret, ikväll kom jag iväg lite sent, men jag ville så gärna hinna en gång till innan snön smälter bort., Det stod åtta bilar vid parkeringen så jag visste att jag inte var ensam. När jag hade kört första varvet, var det fyra bilar kvar, så jag tar ett varv till, när jag kommit halvvägs på andra varvet så släcks alla lampor, det blir totalt bäcksvart. Det är dessutom lite dis så jag ser absolut ingenting framför mig.  Jag var precis på väg att sick/sacka mig uppför en backe när det slocknar så jag  får fullt upp med  hitta tillbaka till spåret för att få hjälp med färdriktningen. Mitt lokalsinne är obefintligt så jag är helt beroende av att hitta spåret för att följa det tillbaka.

Det var helt klar inte samma känsla av välbehag att ta sig fram i mörkret, men jag fick mig en andra predikan idag som heter duga, helt ordlös, men talade starkare än något annat;

– utan ljus= inget välbehag, inget hopp, inget att se fram emot, övergiven,  pirrigt att höra utan att se.

– utan spår att följa= helt lost.

Det var en riktigt häftig känsla att närma sig målet där  ljuset strömmade välkomnande emot mig. Nästa gång kommer jag ”nog” inte glömma att trycka på ljusknappen innan jag börjar ett nytt varv.

Anki

Lämna en kommentar

03 februari 2014 · 01:28

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s