Ännu ett års julutdelning är avklarad!

Ännu ett års julutdelning är avklarad! Det är faktiskt en triumph, att vi har klarat att genomföra ett personligt möte med ca 280 familjer/hushåll!

Under två veckor har dessa kommit och gått,  alla har fått ett ekonomiskt bidrag eller en överdådig matkasse eller en matrekvisition. Julklappar till barnen och ibland barnbarn och till de vuxna som är ensamma. Alla har fått sitta ned  en stund och fått chansen att lätta på sitt hjärta och alla har blivit erbjudna att ta emot en Välsignelse bön. Det har varit så fina ömsesidiga och oförglömliga möten.  Att dela både glädje och smärta med varandra är kanske ett av det mest starkaste man kan göra. Alla vi som har varit involverade har gått hem varma om hjärtat.

För att ro det här i land har vi varit 23 medarbetare, anställda som volontärer. Det är ett massivt jobb med logistiken att genomföra tidsschema med det personliga mötet. I bland undrar jag vad vi håller på med, för det är en hel del omständigheter vi stöter på att få  tider att passa för alla. Men att göra avkall på det personliga mötet skulle känns som att tappa vårt uppdrag;  att låta varje människa utan åtskillnad bli sedd och älskad, och att dela det bästa vi kan dela; Guds Välsignelser!

Mitt hjärta fylls av tacksamhet  till alla mina fina  medarbetare som har gjort detta möjligt.  Tusen TACK till er alla, som har arbetat med en sådan glädje!

Allt detta tack vare alla  frikostiga gotlänningar som generöst delat med sig! Tack för alla ekonomiska bidrag! Tack för alla julklappar! Tack till Visby centrums stora engagemang med julklapps insamlingen och den fina tomteparaden som gav flera hundra julklappar!

Sanningen är den att vi har delat ur mer ekonomiska bidrag än vad vi hittills har fått in. Vi har delat ut presentcheckar som vi först  betalar  i januari. Så julinsamlingen är fortfarande i full gång hela december ut! Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg har jag tränats att ha is i magen och lita på att vi får in minst lika mycket som vi ger ut.  Så gå inte förbi julgrytan om du har en slant över, eller sätt in på vårt konto: 148488-0. Vi har en bit kvar till målet! 

Mitt i all glädje så finns det en djup smärta att möta den verklighet som många familjer lever med på vår ö. Pga lång arbetslöshet,  lång sjukskrivning och utförsäkringar så blir inkomsten/ersättningen så låg så många måste också söka försörjningstödet från socialförvaltningen för att komma upp till normen.

Försörjningsstödet är till för att vara ett tillfälligt kortvarigt stöd. För att få försörjnigstödet måste man varje månad  redogöra för varje liten krona genom att visa upp sina  kontoutdrag. Fyller man år eller får en annan liten gåva så dras det av på försörjningsstödet. Om farmor på fastlandet sätter in en gåva till barnbarnet på förälderns konto, så blir det avdrag på förälderns försörjningsstöd.  (OBS! det blir inte avdrag för gåvan de får från julgrytan!)

Min bestämda uppfattning är att någonstans är det fel i systemet att  familjer tvingas söka försörjningsstöd från socialförvaltningen, när man är arbetslös eller sjuk. Det är inte människovärdigt! 

Det är i första hand denna målgrupp vi möter  i jul och det är en målgrupp som  växer och som inte blir tillräckligt uppmärksammat. Det pratas mycket om ”barnfattigdom”, men det drabbar hela familjer.  De syns inte på gatan, de hörs inte, många lider i det tysta. För vem vill synas?

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Ännu ett års julutdelning är avklarad!

  1. Ping: Frälsis bjuder in till en bred familjefest på julafton! | Frälsningsarmén Visby

  2. Ping: 2013 års resultat för julinsamlingen! | Frälsningsarmén Visby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s