Du är skyldig mig en ursäkt, jag blev ledsen.

Samtalet avslutades med att hon la på ”luren”, jag förstod egentligen inte vad det var som blev fel, men funderade inte så mycket på det, för det är inte helt ovanligt när man har en tonåring i huset.

Sekunden efter skickar hon ett sms: Du är skyldig mig en ursäkt. Jag blev ledsen.

Jag blev så tagen, dels för att hon ville rensa upp i relationen, men kanske ännu mer av valet att uttrycka sig. Det var så otroligt vist formulerat,  det fanns inget som kunde stoppa mig att direkt be om förlåtelse för det som sårade henne.

Tänk om det fungerade så här enkelt i alla våra relationer när man blev sårad av någon/något, att man direkt enkelt och tydligt sätter ord på det som sårat, och rensar upp.

 

Så annorlunda vår värld skulle se ut då!

Anki

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Du är skyldig mig en ursäkt, jag blev ledsen.

  1. Sonja

    Jag tycker det känns lite knepigt med det du skriver, ”du är skyldig mig en ursäkt”, du upplevde inte att du hade gjort något fel, vad ska du då be om ursäkt för? Däremot kan du lyssna och ta emot besvikelsen din dotter kände tänker jag. Sen är ju världen mycket mer knepig än din mor-dotter relation, om jag skulle gå till en person som jag tycker sårat mig så kanske hon/han skulle reagera med; ”kräver du en ursäkt? för vad då?, det känns som du gör det för enkelt med ditt resonemang.

    • Ann-Christine Karlsten

      Jag gick inte in p vad det var som srade min dotter, fr jag ville inte utlmna henne mer n s. Men visst kan det vara s ibland att man sjlv inte r medveten om att man srat ngon, och d tycker jag det r bra att f veta det istllet fr att det ska hnga i luften. Jag tnkte just att uttrycket ”du r skyldig mig en urskt, jag blev ledsen”, inte var kravfyllt. Det var just det jag tyckte var s vist och bra. Det fick mig att bli angelgen om att bli oskyldig. Men s klart beror det p vilket attityd man vljer att sga det p. Visst det r en paradox:, ”s enkelt men nd s svrt”. /Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s