Denna veckan på Krukmakarens Hus i Visby !

Krukmakarens Hus vision = att vara en upprättelseplats för hela människan till kropp, själ och ande.

Vi har bl.a sedan två år tillbaka ett rehabiliterande arbetstränings program, som går under namnet HELA LIVET. Det handlar om att få en sysselsättning och att ge redskap för att hantera hela livet, med ett invividanpassat handlingsprogram, och att skapa en trygg plats för att göra denna process möjlig. Läs mer om det på vår hemsida: http://www.krukmakarenshus.org/social/rehab.html

Vill ge en glimt från en ganska vanlig vecka:

Jag har haft medarbetarsamtal med tre av mina medarbetare som jobbar just med det här programmet. På frågan om vilken uppgift de ser som viktigast i deras tjänst, så svarar dom:

– att uppmuntra, att stödja och dela min tro när frågorna kommer spontant.

– Instruera en deltagare och följa processen både själsligt och praktiskt.

– att låta Jesus hela människor.

Jag är så stolt och tacksam att jag har medarbetare som har greppat visionen och är med och förverkligar den! Att höra och se deras glädje och engagemang för den enskilda individen är ett dröm scenario. Jag får nypa mig ibland:)

I går när jag samtalade med en av deltagarna som är med i Hela Livet programmet så frågar hon mig: Kommer du ihåg vilka problem jag hade med magen? Dom är helt borta nu. Jag känner mig så trygg här och mår så mycket bättre både själsligt och kroppsligt. När jag ikväll sms:ar  och frågar om jag får nämna henne på min blogg svarar hon: Det är ju helt okey, det är tack vare er som jag mår mycket bättre och det kan vara bra för andra som är lika negativa som jag.

I går var en av AF:s handläggare här på ett av sina uppföljande besök till en av deltagarna, som efter att ha lyssnat in deltagaren säger till denne: ”Jag blir alldeles rörd när jag ser och hör hur mycket bättre du mår”.

En av våra tidigaste arbetstränade, som har gått vidare från att ha varit helt under isen och helt tappat tron på sig själv och samhället,  ska så småningom få ett alldeles eget blogginlägg vid tillfälle, för hon ingår ju inte i veckans rapport. Men vill ändå nämna det för hon är faktiskt orsaken till att jag fattade att vi har en skyldighet att vara  en suverän upprättelseplats för många många fler.

Det känns lite ovant och obekvämt för mig att skriva så här, det känns lite skrytigt, men det övervinner jag nu:)

Dagens alldeles färskaste seger rapport är att en av våra medlemmar som hade en cancer diagnos och som var mitt uppe i en cellgiftsbehandling. Hon ringer idag och tackar för alla böner och meddelar att hon idag blev friskförklarad av läkaren som därmed avbröt alla behandlingar!  Hon hälsar att hon är jublande glad! Det tror jag det! Jag gläds såå med henne!

GLORY TO THE LORD!

Nej det känns inte alls obekvämt att skriva om det här. Utan Gud skulle vi absolut kunna göra en jättebra verksamhet, vilket det finns en hel del av i vår värld. Men det som är det alldeles speciella och unika med Krukmakarens Hus har inte i första hand med människor att göra, det är Krukmakarens närvaro som gör´et!

Oj vad  jag är tacksam att jag får vara  Hans medarbetar för människors upprättelse! Tanken existerar inte att jag skulle vilja byta uppdragsgivare!

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s