TAKASA betyder ”ren” på swahili.

”Först när jag hörde låten tycket jag den var svinbra, men när jag ser att det är frälsningssoldater så kliar det…” , säger Malin Roos på ”Inför Eurovision songcontest” som sändes i går kväll.

Som frälsningsoldat tilläts jag mig att bli förnärmad, men ganska snart påminns jag om hur frälsningssoldaterna sjöng i sin krafts dagar när det stormade som mest kring Frälsningsarmén:   ”man säger att jag är vriden, men detta mig mindre gör……”.

Lite senare i min ungdom har jag ett otal gånger av hela hjärtat  sjungit Ingemar Ohlssons sång: ”visst finns det somliga som tycker jag är konstig spelar ingen roll, dom kommer jämt med sina dåliga skämt och kallar mig torrboll”

Det vridna  och torra är  att tro på Jesus och det Jesus står för!  Det är inget vi kan jämra oss över, det har Jesus förberett oss på, det ingår i dealen att följa Honom!

Dessutom menar bedömmarna  att det är ett smart drag att dra in en 95 åring i bandet och  ”oroar” sig över pensionärsmisshandel.

Jag blir nyfiken och går in och läser lite mer om frälsningsoldaterna om vilka dom är.  I en intervju svarar Emil 95 år:

How would you describe yourself? I’m an old crock, but otherwise fine – thanks to my dear wife! We still live at home and even have a garden, there’s still a lot I can do.

What is your motto? Keep in touch with people and do good – as long as I can!

What do you do in the Salvation Army? I’m in the Salvation ArmyThun brass band now. I’ve been making music with the Salvation Army ever since I was ten, played with the Salvation Army in England during the war, then spent 35 years conducting the band in Thun.

Inget som talar för att Emil är förvirrad  eller att han är utsatt för pensionär misshandel. Emil gör mig så glad, så vill jag också va när jag är 95 år.

Läs hela intervjun med Emil 95 år och de andra bandmedlemmarna  i TAKASA  som dom heter. Åldrarna i bandet är  20, 22, 31, 41, 46, 95 år!  Det är en otrolig styrka i musiken som förenar generationerna!  Jag är riktigt stolt över TAKASA som förövrigt betyder ”ren” på swahili. Dom är goda förbilder för vår värld.

Vad tycker jag om låten? Jag håller med många som säger att den snabbt sätter sig i huvudet,  och ja jag tycker att den är bra, men jag tycker att konkurrensen är hård i år, så det kan bli tufft att vinna. Att dom har kommit så här långt är stort!

Men jag ska inte försöka att dölja min entusiasm över chansen att få hylla dom som vinnare på lördag!

Anki

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “TAKASA betyder ”ren” på swahili.

  1. Lill

    Som vanligt har Du så rätt Anki. Jag kan oxå intyga att även jag tyckte att den är ”svin” bra oavsett vem/vilka som sjunger. Frälsningsarmen har glädjen i sin stämma när dom sjunger och det tycker jag om. Kram Lill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s