Den egna erfarenheten.

Den egna erfarenheten skulle jag vilja upphöja, jag tycker den förringas. Skulle nog vilja säga att de bästa ledarna  formas som har egna erfarenheter inom området de ska leda . Erfarenheten ger den bästa kunskapen, det bästa drivet.  Den  ger redskap långt utöver vad du kan plugga dig fram till. Den ser perspektiv som kan vara helt främmande för den oerfarne.

Jag fick mig till tillsänd Ung-cancers nya hemsida av Julia Mjörnstedt som är en av grundarna till Ung cancer, och den bekräftar sannerligen detta.

Gå in och läs: ”Du har precis fått beskedet” och ”Bra att veta”,” Checklistan” eller  ”Ordlistan”. Hur bra och informativt som helst!  Du inser  ganska snart att inget av detta skulle kunna ha samma dignitet och verklighetsförankring utan den dyrköpta erfarenheten.

Utan den egna erfarenheten kan man inte uppbåda samma driv. Det här gäller inom alla områden, en politiker utan erfarenhet utanför politiken tror inte jag är bra för vårt samhälle , en handläggare på vilken myndighet som helst gör helt klart ett mycket bättre jobb med egen eller nära erfarenhet inom området han handlägger. Listan skulle kunna göras hur lång som helst.

Men om man jobbar tillräckligt länge på en plats och möter samma sak om och om igen så får man ju erfarenhet?  Absolut du får erfarenhet av vad du möter och du arbetar upp goda och utvecklande rutiner, du blir tryggare i din roll mm,

men du får inte erfarenheten av att ha gått i samma skor.

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s