Jesus är oförutsägbar!

Jag har sett flera avsnitt av Bibel filmen under påsken, det sista avsnittet har satt sig på näthinnan och i hjärtat. Speciellt delen om Saul som var den främsta förföljaren av alla som trodde på Jesus, han verkligen slog sig fram, fast besluten att förgöra alla som trodde att Jesus var Messias. Filmatisering förtydligar och förstärker detta, det står inte jättemycket om det i bibeln,  men när jag nu läser det så ser jag tydligare än någonsin hur totalt skoningslös och fylld av mordlust Saul var mot Jesus lärjungar.

Det berättas att när Saul är på väg till en stad där han visste att flera av Jesus lärjungar befann sig, så hände det oväntade. Han omgavs av ett starkt bländande ljussken från himlen och faller till marken, hör en röst som säger: ”Saul, Saul varför förföljer du mig?   Jag är Jesus, den som du förföljer, gå in till staden så får du veta vad du skall göra”. Saul blev blind av ljusskenet och får hjälp att ledas in till staden. Han åt och drack inte under tre dagar, och i filmen ser man hur denne rasande man  förvandlas till en helt tillintetgjord och ödmjuk man.

Under tiden uppenbarar sig Jesus för lärjungen Ananias och ber honom gå in i staden till Saul och lägga händerna på Sauls ögon  för att ge honom hälsningen att Gud har utvalt honom för att han ska förkunna budskapet om Jesus.

Det var storyn för dig som den är okänd för.

Det räckte inte med att Jesus ser till att hindra Saul från att förfölja de kristna, han ser Sauls potential och vill ha honom på sin sida. Det är liksom väldigt otippat av alla, så när Saul sedan besöker de som han tidigare förföljt är de väldigt tveksamma och på sin vakt, undrande vilka motiv Saul har. Det tog en tag innan han fick förtroendet för lärjungarna.

Jesus är oförutsägbar, det finns inget som kan stoppa honom!

Honom har jag valt att följa!

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s