Det var inte riktig så illa som det lät.

För någon vecka sedan skrev jag om en 101 åring som fått sin ledsagning inställd. Jag har utlovat att höra av mig hur det gick.  Det var inte riktigt så illa som det lät, det är alltid bra med dialog;)

Jag kallar 101 åringen för Ina.

I helgen hade jag kontakt med Ina som talade om att hon än en gång varit ute med sin permobil, då den inte orkat hela vägen hem igen. Hon berättade att en reparatör varit och tittat på stolen när hon inte var hemma och lämnat en meddelande att han inte kunde hitta något fel.  Hm, jag hade fortfarande inte fått respons från enhetschefen, så jag mailade  igen och gav henne denna info.

I dag ringde hon upp mig och gav sin förklaring varför inte Ina fått ledsagning när hon önskade. Dom hade bytt ledsagningsdag, utan att tydligt informera henne om det. Men de skulle byta tillbaka till den gamla dagen, för de hade noterat att Ina  flera gånger tackat nej till ledsagning den nya tiden. Det framkom också att Ina med fördel tog sin permobil och gav sig ut för sig själv;)

Hon hade också kontaktat reparatören och läst upp mitt inlägg för honom, så han lovade återkomma en dag då Ina var hemma och själv kunde förklara för henne vad hon måste tänka på för att det inte ska upprepas.

Det är en balansgång  för en enhetschef att låta en 101 åring få känns sig självständig och fri och samtidigt ha ansvaret  att inget oförutsett får hända.

Lite kuriosa: I helgen berättade Ina att hon tillagat morotstuvning och ätit köttbullar. Jag frågade om hon köpt färdiga köttbullar. Då svarade hon lite nästan förnärmat (eller kanske lite stolt), att hon beställde hem 1 kg köttfärs åt gången och stekte köttbullar och förpackade i  portioner. ”Jag måste ju ha nåt att göra, så länge jag har glädje över att leva”.

Jag vill också va så självständig och alert när jag är 101 år. Heja Ina!

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s