Jag är djupt imponerad av gotlänningens välvilja!

Vi har i år beviljat julbidrag till drygt 230 familjer/hushåll på Gotland.  Totalsumman för det är 175.000:-. Det ska jämföras med förra årets  insamling på 117.000:-  och 150 familjer.

I måndags började jag bli lite undrande om vi skulle lyckas få ihop så mycket som vi utlovat, men när  Hela Gotland och GT skrev om det i tisdags så strömmade pengarna in, så nu har vi nått målet!!

Hur kan vi dela ut bidrag utan att ha täckning för det? Jo, vi beställer presentcheckar som vi sedan faktureras och betalar dagarna innan jul. Det är lika pirrigt sista veckan varje år om vi ska få ihop pengar till fakturan. Jag testas i min tillit till Gud och gotlänningens välvilja. Trots årets stora ökning så visar det sig att vi också detta år  lyckas nå målet!

Dessutom har vi delat ut delat ut mängder av julklappar, mellan 600-700 paket. Jag är djupt imponerad över gotlänningens engagemang och välvillighet att dela med sig.
Sist men inte minst så har vi alla dessa generösa företag som sponsrar oss med julmat så vi varje år får ett dignande julbord på julafton. Detta året har 120 personer anmält till julbordet. Det blir alltså ingen lugn jul för alla volontärer som gör ett jättejobb för att vi ska kunna genomföra festen.

Det är en fröjd varje år som jag kontaktar köksansvarige Karin, som helt klart är JulKarin för mig, som av hjärtat varje år uttrycker att hon längtar efter julen i Krukmakarens Hus. Karin en alldeles underbar 18 årig tjej från Fårösund, som ringde för 11 år sedan och frågade om hon fick hjälpa till på julafton, nu vet jag inte hur det skull gå utan våran JulKarin och hennes helt fantastiska köksgäng. Kul är att hon också de sista åren har fått med sig sin mamma i gänget, vilken känsla att få bossa över mamma i köket:).  Sedan förra julen har det tillkommit en pojkvän som i år kommer som ny medlem i köksgruppen:). Det verkar inte finnas på agendan att julen på Frälsis skulle bli lidande.

Alla andra volontärer som hämta upp mat, dukar och fixar, som funnits med kring julutdelningen hela december, alla som stått vid julgrytan under helgerna sedan i slutet av november. Jag slutar inte att imponeras över gotlänningens engagemang och välvilja. Vi har fått ta emot så många tack från tacksamma mottagare, men utan gotlänningens generositet så skulle vi inte kunna genomföra allt detta. Så ett stort TACK till er alla!

Jag avslutar som vi säger till alla vi har förmedlat gåvor till: Det bästa som vi  kan ge dig är Guds Välsignelse! Ingen har tackat nej till att ta emot en bön om Guds Välsignelse, det har varit många heliga stunder i rummet.

Guds Välsignelse över Gotland och gotlänningen!

God Jul! /Anki

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Jag är djupt imponerad av gotlänningens välvilja!

 1. Josefine

  Fantastiskt! Blir varm i hjärtat att läsa detta!

  Kram Josefine

 2. Rosa-Lill Mikkelhaug

  Även jag säger Tack för att Du Anki finns där när det behövs, utan Erat arbete så skulle Julen vara en större börda än vad den blev.
  En riktigt God Jul och Gott Nytt År till Dig och Kjell.
  Kram Lill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s