Bevara traditionen men bojkotta innehållet.

Jag hörde på nyheterna ikväll om en rektors beslut att ställa in skolavslutningen i kyrkan, för att en förälder hänvisade till skollagen om att att skolan skall vara okonfessionell. Det kan man tycka vad man vill om, att en förälder kan styra en hel skola.

Spontant tänker jag att om man bara vill bevara traditionen av advent och jul men bojkotta innehållet, så  är väl det  mer rakryggat att avstå hela paketet.

Det är som att samlas två gånger om året generation efter generation, kring ett  oslagbart, överdådigt och läckert dekorerat smörgåsbord. För att betrakta det och lovorda det, utan att vidröra en enda läckerheter.  Det är så man alltid har gjort så tanken på att det är framdukat för att intas av någon,  finns inte.  Det är traditionen, atmosfären, stämningen, det vackra upplägget som blivit den stora grejen, så man helt missat poängen med det framdukade, dignande och läckra smörgåsbordet.

Vilken miss!

Att bevara de kyrkliga traditionerna men bojkotta innehållet,  jämställer jag med  vaccin mot det verkliga djupa dynamiska innehållet.

För den som har upptäckt innehållet är det en utmaning att finna vägar att presentera innehållet, så det blir lätt tillgängligt utan att förlora den djupa dynamiken.

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s