Jag saknar min mamma!

I dag fyller jag 56 år!  Jag älskar att bli hyllad med frukost och sång på sängen, en tradition som jag bär med mig från min barndom. Har alltid älskat att ligga och lyssna på skramlandet, tisslandet och tasslandet från köket,  det bara inte gick att sova, full av förväntningar. Så förväntansfull har jag ju inte varit de senaste 40 åren:) men det det där speciella sitter kvar i hela kroppen.

Jag minns mina första födelsedag som gift, ingen kom med födelsedagsbrickan och sjöng vid sängen;( . Oj, vad jag saknade min favorit tradition. Senare så  klagade  jag över det till en god vän, vilket hon la  på minnet. Nästa födelsedag vaknar vi tidigt på morgonen av att någon ringer på dörren,  in kommer vännen  med sin familj och firar med sång och frukostkorg!

Sedan dess har jag alltid fått frukost på sängen av min man:), flera gånger tillsammans med mamma som gärna la in sina besök kring födelsedagar.

Den här morgonen så hör jag våran Elvira säga lite halvt frånvarande; när jag fyller år nästa gång får jag  inga presenter av mormor ….

Jag hade tänkt tanken tidigare att det blir konstigt att mamma inte kommer ringa på morgonen och gratulera. De sista åren hade hon bett Elvira köpa en blomma eller fixa något överraskande. Mamma älskade att överraska och jag älskar överraskningar. Nu kom det så starkt över mig, saknaden! En dag som denna då hon alltid har varit så självklar på något sätt.

Jag har ibland, eller rättare sagt rätt ofta, suckat över att man blir aldrig får bli vuxen nog för att inte vara barn till sina föräldrar.

Nu tänker jag att man blir aldrig vuxen nog för att inte vara barn till sina föräldrar.

Jag saknar min mamma!

Anki

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Jag saknar min mamma!

  1. Rosa-Lill Mikkelhaug

    Grattis på födelsedagen Du fina, om än några timmar försent.
    Kram Rosa-Lill

  2. Vilka underbara minnen du har av din mamma. Kram Anki.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s