Ge inte upp dina visoner. Håll ut!

Att få en vision är embryot till något som skall bli något större. Att dokumentera och tala om den är ett steg närmare uppfyllandet.  Min erfarenhet är att stegen fram till uppfyllandet av en vision oftast är så många och långa att det finns risk att man tappar visionen utmed vägen. Jag har sett flera visioner gått i uppfyllelse och det har gått olika snabbt och jag har visioner som jag  ännu inte sett gå i uppfyllelse. Gemensamt av dem som gått i uppfyllelse är att det inte har gått på en kafferast.

Jag ansvarar för Krukmakarens Hus som är Frälsningsarméns sociala arbete på Gotland. Krukmakarens Hus vision har jag sammanfattat i några meningar på hemsidan,  min längtan och dröm är att den ska nå fram till varje gotlänning, oavsett om man tycker man har behöver den eller inte. För om man bara får en liten glimt av vilken omsorgsfull Gud vi har, då går det inte vända Gud ryggen.

För drygt 15 år sedan dokumenterade jag en vision;  att  försäkringskassan skulle remittera personer till Krukmakarens Hus för rehabilitering. För 1,5 år sedan kom vi några steg närmare, du kan läsa om det  i ett tidigare inlägg;  ”våga drömma”.   I veckan som gick skulle jag nog kunna säga att vi nästan är i hamn.

Lite förkunskap: På ett regeringsuppdrag samarbetar Arbetsförmedlingen(AF) och Försäkringskassan (FK), där AF  upphandlar rehabiliterande sysselsättningsplatser hos sociala företag. Det är en statlig finansierad åtgärd som har benämningen RESA.   Krukmakarens Hus är numera underleverantörer till det sociala företaget  Origo Resurs  med bas i Huskvarna,  som är en av flera som  har vunnit denna  upphandling.

Så från och med idag är det möjligt för AF och FK att erbjuda personer att få en rehabiliterande sysselsättning på Krukmakarens Hus!! Tack vare detta avtal  kan vi utvidga och utveckla verksamheten, få stabilitet som håller i längden!!

När jag skrev ned visionen skulle jag aldrig kunna föreställa mig vägarna fram tills idag!!  Kort historia hur vägarna leddes till Origo Resurs:  för  två år tog jag ett steg och upprättade en plan hur Krukmakarens Hus skulle kunna vara en växtplats för personer som blivit utförsäkrade eller levt i utanförskap en längre tid. Att ge en sysselsättning under trygg handledning,  och i  grupp  jobba med sig själv för att stärka självbilden och få verktyg att hantera livets olika områden. Jag hade tillfrågat en gruppledare  men inte hittat ett genomtänkt program att jobba utifrån och det var inte alls klart vem skulle skulle leda hela arbetet.  Vid samma tidpunkt var jag inbjuden att berätta om Krukmakarens Hus i Göteborg,  tillsamman med en kvinna från Malmö som skulle berätta om sitt arbete. Hon i sin tur sa till mig att jag borde prata med några i Lund  som jobbar på ett liknande sätt som oss. Vid kontakten med  Lund visade sig att dom var underleverantörer till Origo Resurs, så de hänvisade mig till grundaren  himself : Johan Arvidsson. Johan har lång erfarenhet att jobba med samma målgrupp och inte minst egen erfarenhet av att känna på livets tuffa sidor, vilket höjer kvalitén på en verksamhet till höga nivåer.  Johan har genom årens lopp utarbetat ett gediget rehabiliterande program, ca 3 timmar/veckan under 20 veckor, vilket han hela tiden uppdaterar och  utvecklar.

För ett år sedan kunde vi starta upp ett begynnande arbete med Lars Björkqvist som ledare!! Tillsammans med Miriam Oscarsdottir har dom genomfört Origos rehabiliterande program med deltagarna.  Nu kan vi alltså ytterligare utvidga med en social handledare; Johanna Fryk! och bara bli bättre och bättre!

Tack Johan för att vi får vara underleverantörer till Origo Resurs!  Tack för att vi får möjlighet att hela tiden utvecklas och få handledning genom er! Tack för att Ni har lagt en grund till att så många medborgare runt om i landet får möjlighet att växa och bli mer hela!

Tack till min arbetsgivare; Frälsningsarmén som har trott på idén och gett ekonomisk förutsättning till att överhuvudtaget starta upp!

Framförallt ett stort TACK till Gud, som har full kontroll!

Till alla; ge inte upp dina visioner! Håll ut!

Anki

PS. För er som är ovana läsare så kan man klicka på de understrukna orden i texten, för att länkas till sidor och få utförligare information DS.

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Ge inte upp dina visoner. Håll ut!

  1. Ping: Bygga in visionen i det undermedvetna! | Frälsningsarmén Visby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s