En vecka på Löttorps camping!

Nyss hemkommen efter en veckas familjeläger på Öland, som jag beslutade att vara med och genomföra trots så nära förlusten av min mamma. Det gick förvånansvärt bra att hålla sorgen på avstånd för att vara tillsammans med dessa familjer på Löttorps camping som jag sett fram emot i flera år.  Jag vill använda det här inlägget att dela något om denna veckan.

Sommar lägret var det fjärde i raden, där vi inbjuder familjer i vårt nätverk, som har ekonomiska eller andra begränsningar att genomföra en semester resa. Vi hyr rum eller stugor, där mat och resan ingår, vi har haft lite olika koncept och resmål. I år blev det Löttorps camping, en camping som drivs på kristen grund av en stiftelse som heter ELCA, där har jag själv varit  i flera år som tonåring och senare år med delar av familjen och haft många fina upplevelser.  Några somrar har jag, min mamma och vår yngsta dotter varit där tillsammans, det har fascinerat mig att vara på en plats som funkar för tre generationer, att det  finns något för alla från förmiddag till sena kvällen om man så vill.  Framförallt så bjuds det på en god atmosfär, det känns lite som om att man inte behöver låsa sin stuga. Jag har så många gånger tänkt, hit vill jag ta med mig många fler, och funderat på hur det skulle se ut. Jag smittade av mig på ett par andra ledare som gärna ville pröva ett för oss oprövat kort.

Så blev det, budget och fondansökningar tog fart, stugor och båtresa bokades, frukost och lunchmeny upprättades. Inbjudningarna gick ut, antalet varierade fram och tillbaka men stannade på 29 deltagare. Vi valde att åka vecka 30 då det är ”Sportvecka” vilket innebär att en organinsation som heter ”Sport for life” arrangerar olika sportaktiviteter för olika åldrar varje förmiddag måndag-fredag. Det fanns allt från idrottslekis för de yngsta, dans, golf, basket, innebandy, volleyboll och freeruning. Alla barn som vi hade med mellan 5-14 år gick på någon aktivitet varje förmiddag då vi föräldrar kunde välja att gå på seminarie eller bara ha ”egentid” (obs! någon förälder  valde att gå på Boxercise för vuxna). Denna vecka handlade flera seminarier om relationer, vilket är aktuellt för oss alla.  Sedan intogs lunch i respektive stuga eller några stugor tillsammans, som var inköpt och fördelat på varje stuga.

Eftermiddagen var det stranden som gällde för vädret tvingade oss denna vecka:) Där det badades både i havet och vattenlandet, var och en gjorde det man bäst tyckte om. Vi erbjöd en utflykts dag till Borgholm, men det var bara en bil som hakad på det, en annan bil tog en tur på norra Öland och resten stannade på campingen.
En av ledarna tog med sig de yngre barnen till ett barntimma varje dag 17.30 till ett stort circustält, sedan åt vi gemensamt en beställd middag i restaurangen. Varje kväll var det kvällssamling i samma tält med lite olika inriktning och karaktär och dagen avslutades med musik kafé 22.30 i restaurangen. På området finns ett rikligt utbud av bra och roliga lekredskap,  det är verkligen som ett enda stort allaktivitets hus/område för alla åldrar.

Vi som grupp hade en egen samling per dag där vi lekte eller tävlade, delade dagens guldkant eller gruskorn, och där någon delade något om vem och hur Gud är som vi lärt känna honom.  Guld eller Grus stunden var svår att peka på något speciellt för de flesta av oss, hela veckan var som en guldkant och gruset var att den skulle ta slut:(

Att få stoppa fötterna i sanden tillsammans, bada, leka,tävla, gå på konserter mm, och samtidigt få möjlighet till den egna promenaden, den egna läs stunden, var något alldeles speciellt! Det är inte överallt det finns ett sådant utbud och samtidigt helt okey att inte välja något.

Detta var inte sista gången. Tack till alla som står bakom fonder som gör det ekonomiskt möjligt att få genomföra liknande upplevelser!!

En spontan summering i matkön från en deltagare på båtresan hem, som är en av våra nyaste kontakter, när pengarna dessutom räckte till att betala maten på båten: ”Jag tror jag har kommit till himlen, att jag har råkat ut för en olycka och är i himlen! Vilken vecka och vilken mäktig känsla det var i det stora tältet”.

Tack Gud för alla familjer, beskydda dem och välsigna dem i deras vardag!

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s