Celebert besök.

Som en frisk vind kom hon in, en liten finlemmad 87 årig kvinna, klädd i äppelgröna bermuda byxor med matchande tröja. Jag såg  hennes ryggtavla när hon stod och pratade igenkännande med min man, då hon vänder sig om och tilltalar mig med en varm norsk dialekt,  med ens hör jag vem hon är!

Anna Hannevik,  hon var ledare för Frälsningsarmen i Sverige i fyra år mellan 1986-1990!  Då  hon vid ett tillfälle var på ett kort besök på Gotland och har sedan dess alltid velat återvända för att få tid att upptäcka ön, 25 år senare så förverkligar hon det:) Så roligt att få träffa henne igen efter alla år.

Det var full verksamhet i huset idag ,  vi var ett gäng på ca 13 personer som just skulle  inta en gemensam sopplunch i kaféträdgården, dit vi självklart inbjöd henne. Så imponerande hur denna kvinna helt naturligt smälter in i sammanhanget, kräver inte full uppmärksamhet utan ställer nyfiket frågor till sina bordsgäster, var de kommer ifrån, hur de kom hit, vad de gör ….Hörde henne själv  berätta för någon att hon var född i Kina, uppväxt i Indien och flytta runt om på jorden, ”jag är norsk i passet, men i själ och hjärta känner jag mig hemma överallt i världen. Inte konstigt tänker jag att hon känner sig hemma runt bordet, där det var representanter från Ukraina, Tyskland, Nigeria, Zambia. Till mig säger hon, det är ju otroligt att ni fått stanna här alla år, ni har liksom växt fast:)  Jag delar att det är så vi uppfattat att Gud vill ha det, då svarar hon på sin varma norska; jag kan förnimme de, ja.

Helt naturligt och spontant hör jag henne tala rakt in i fleras liv med en sån ortolig pondus och värme som går rakt in i hjärtat.  Ingen av oss var oberörd av den friska fläkten som svepte in i huset i eftermiddag, hon tog oss med storm. Imponerande!

När det var dags att gå följde jag henne en bit på vägen dit hon skulle möta upp sitt följe. Spänstigt spatserar hon ut på de historiska gatorna. Lite stolt kände jag mig allt att känna en kvinnlig ledare som har behållt sin spänstighet både fysiskt, själsligt och andligt.

Vilken krutgumma! En frommare formulering som jag föredrar i det här sammanhanget: Vilken Gudskvinna! Sån vill jag också bli. Tack Anna för att du besökte oss och för den fina förebild du är!

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s