Stålmamma

Är på väg hem från ett besök hos min 83 åriga mamma. Har svårt att hantera mina känslor när jag ser hur min stålmamma långsamt bryts ned. Sitter nu och försöker knappa ner några rader på min iphone.
Mamma som alltid varit så stark och haft järnkoll på det mesta. Hon har hållt ihop familjen så gott hon kunnat samtidigt som hon har haft tusen järn i elden. Jag förstår inte hur hon fick ihop allt.
När jag fick egen familj och stålmamma kom på besök så hade hon alltid förutom en stor resväska för egna behov, med en lika stor välfylld väska till hela familjen. Den var fylld med kålpudding, kåldolmar, köttfärslimpor, diverse kött stycken, nybakade favoritkakor, överraskningar till barnen och alltid fräscha krukväxter! Tror hon själv nästan var mer entusiastisk än oss över att överraska. Jag fattar inte hur hon som ensamstående fick ihop det? Nu drygt 25 år senare så går allt i dubbelslowmotion. När jag har varit hos henne och lagat mat och fryst in i matlådor, fixat och donat med lite av varje. Så har hon suttit och suckat över hur förfärligt det är att jag ska behöva slita så:). Allra jobbigaste ändå är personlighets förändringen. När förändringen går så successivt så ser man det inte lika tydligt från gång till gång. Helt plötsligt är den där. Hur gick det till? en bit av mamma försvann och jag hänger inte med, åtminstone inte mina känslor.
Anki

4 kommentarer

Under Uncategorized

4 svar till “Stålmamma

  1. Tina Ljungberg

    Man vill att världen ska vara sig lik, föräldrar ska alltid finnas där och vara som dom alltid varit. Livet ska finns kvar och man vill känna igen sig, känna sig trygg. Men livet är i ständig förändring – bara Gud är densamme. Det vet vi och ändå är det så svårt att acceptera. En liten tröst är kanske att vi är många som känner så. Kram på dig Anki!

  2. Agnetha Boström

    Ja Anki det är jobbigt när man märker att sina färäldrar blir sämre,inte roligt. Det var så roligt att hon kunde vara med på Bröllopet.Ha det så gott Anki ,Hälsa alla kraaam!!!

  3. Ping: Stålmamma har lämnat oss. | Frälsningsarmén Visby

  4. Ping: Jag saknar min mamma! | Frälsningsarmén Visby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s