Utförsäkrad utan att vara frisk, det händer i Sverige idag!

Tack till Jimmy som orkar dela med sig av sin berättelse. Heder till dig, att du gör det inte bara för din egen skull! Att Jimmy inte är ensam om liknande behandling, visar antal delningar av Jimmys post,  inom ett drygt dygn är det 45.000 delningar och fler lär det bli. Läs länken som leder dig till Jimmys berättelse om hur han blev utförsäkrad.

http://ajour.se/forsakringskassan-tvingar-jimmy-i-arbete-efter-dotterns-dod/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Åh vad jag önskar att alla som har en egen liknanade erfarenhet eller någon näståendes, ser till att det här sprids, eller delar din egen berättelse.  Att det blir en storm av protester mot ett samhälle som sparkar på den som ligger.

När man har med levande, sköra människor att göra så borde det vara straffbart att bedöma en persons arbetsförmåga via ett telefonsamtal utan att träffat personen ifråga.  Det är min absoluta uppfattning att sådana beslut kan bara tas av personer som följt hela processen. Ingen är vinnare av att forcera människor friska. Detta enkla basala lär vi barnen; stanna hemma tills du är helt frisk, helst feberfri i två dagar, annars förlängs sjukdomsförloppet.

Jag orkar inte höra argumenten om att vi behöver sätta gränsen någonstans, folk mår bra av att bryta isoleringen och komma igång att arbeta. Visst allt det där kan vara sant för några, men inte för ALLA.  Människan är skapad otroligt komplicerad och alldeles Underbar. Det är det mest dumdristigaste man kan tro att det skulle gå att sätta en tidsram som skulle kunna gälla för alla. Det skulle gå om vi var robotar. Men nu är vi inte det, vi är levande människor som bär på olika livsbagage, reagerar olika, olika känsliga, olika smärttrösklar, olika olika olika!!

Jag har hört alla  argumenten om och om igen, jag blir lika upprörd och provocerad varje gång, jag rentav spyr över dom. Det ekar inom mig varje gång; ni vet inte vad ni pratar om.

Hur kan jag säga det? Jo, för jag tror inte det finns en enda människa som skulle kunna rösta fram så stereotypa regler och  samtidigt ha egen erfarenhet av att ha varit sjuk och utsparkad i liggande läge.

Anki

PS.Jag vill  tillägga att det finns handläggare som sätter människan före reglerna.  Här i mitt inlägg  är det primärt beslutsfattarna min kritik vänds mot.DS

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s