”Det är som att hela påsken är utraderad”

”Jag läser fredagens Tv tablå, vore man det minsta religiös skulle man välja att gå i taket, det är som om hela påsken är utraderad”, skriver Johan Croneman i DN

I Jonatan Sverkers artikel i tidningen Dagen om; Dragkampen om Gud i teven, ställer han frågan till Christer Sturmark: För många äldre som inte kan ta sig till kyrkan är ju tv-gudstjänsten viktig, är det ett så stort problem att de kan följa en gudstjänst under söndagsförmiddagen? Gudstjänsten går inte att jämföra med ett vanligt kulturutbud. Någonstans måste man förstå att vi har en sekulär stat, och detta är en konsekvens av det.

Är det så?Att vi måste förstå att vi har en sekulär stat?

I Visby så går det en påsk kärringsparad genom staden, då målar och klär vuxna och barn ut sig och går en lång parad genom staden, i år var det 3.333 personer. Dagen efter på långfredagen genomförs en långfredagsvandring upp till Galgberget, en gammal avrättningsplats, för att minnas det Jesus stod ut med. I år var vi väldigt få i regn och blåst, men oavsett årets vandring så är vi ca ett par hundra vandrande.

Närmare hälften av svenskarna säger att dom tror på Gud skriver Jonatan Sverker i samma artikel.  Det bekräftar det jag ser och möter, att tron finns där, men att  det finns ett motstånd att utöva tron, tiden är ett av de motstånden.

Jesus säger: Jag har inte kommit för att döma världen utan för att rädda den!

Visst längtar Han att få sin kärlek till mänskligheten besvarad, när han valde att pinas till det yttersta för att vi skulle kunna få en upprättad relation till Honom.

Men dömer gör Han inte,  Han vet vad som händer i en människa om hon känner sig fördömd. Uthålligt sträcker Han ut sina händer i kärlek mot mänskligheten!

Honom har jag valt att följa!

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s