Det är inte okey att laborera med människor.

Lyssnade på samtalet på nyheterna idag  om att sjukskrivningarna ökat igen och man menar att det beror på att flera av de som blev utförsäkrade nu har fått gå tillbaka till sjukskrivning. När jag då hör en nöjd socialförsäkringsminister som envist väljer att lyfta fram det fantastiska att så många har kommit ut  i arbetslivet, så kan jag visst glädjas över dessa, vet att flera mår bra av det.

Men för mig blir det problem när det är på bekostnad av andras människors hälsa och välmående.  Det är inte männiksovärdigt att konsekvent avbryta en sjukskrivning  för alla när sjukskrivningsdagarna tar slut, och dessutom ”tvinga” sjuka personer (annars får man ingen ersättning), gå igenom en arbetslivintroduktion  ex antal månader för att konstatera att personen inte var tillräckligt frisk. Visst det är bra att möjligheten finns att återvända till sjukskrivning,  men det är inte okey att laborera med människor! Det är en alldeles för dyrköpt erfarenhet som tar lång tid att reparera.

Statistik i all ära men jag undrar ibland om man kan vaggas in i att det handlar om staplar och diagram, eller att man  i så hög grad får en kick av statistiken när den pekar mot ett uppsatta mål, så man totalt  glömmer bort att det handlar om  livs levande människor. Jag blir så ledsen när jag ser hur det slår mot den enskilda människan, som är i ett underläge, som inte orkar vara sin egen röst.

Så länge en enda människa behandlas orättfärdigt vill jag kämpa!

Anki

 

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s