En hyllning till en tapper 26 åring!

I dag är det 26 år sedan jag födde vårt andra barn, det blev en flicka. Jag kommer aldrig glömma ögonblicket då barnmorskan lade hennes kropp på mitt bröst och sa att det var en flicka. Våran alldeles egna prinsessa!

Månaderna innan hon föddes minns jag speciellt kvällarna när vårt första barn somnat in och jag bara njöt av det ljuvliga människolivet, och tänkte: ”hur ska det kunna rymmas att kunna älska ännu ett barn?”. Det fick jag snabbt svar på vid födelse ögonblicket, kärleken har inga gränser! Häftigt!

Namnet som vi gav henne var helt på känslan, Emelie!  Smaka på namnet några gånger och känn värmen och mjukheten, det är bara såå…fint.

Detta lilla barn lät sig aldrig hindras av det som kom i hennes väg,  hon såg till att ta sig fram, dit hon hade bestämt sig.  Hon var Lotta på Bråkmakargatan i ett nötskal, både på utsidan och insidan.

När hon var nio år rymde hon hemifrån med två kompisar, vi hann bli riktigt oroliga. Vi föräldrar delade upp oss och var ute och letade. Jag gick med jämna mellanrum hem för att hålla koll på om hon återvänt. Till slut gav jag upp och tog precis telefonluren i handen för att ringa polisen, då jag ser lappen på spegeln (i hennes ögonhöjd); ” jag har rymt hämifran”. Då knackar det på dörren och där står hon med en filt under armen och har ångrat sig:)

Jag har förstått långt senare att jag inte alltid har sett och förstått hennes inre kamp fullt ut, vilket har gjort mig mycket ont. Emelies livsresa har bitvis varit mycket tuff.

Det som jag  beundrar och vill hylla med detta inlägg är hennes kampvilja. Att hon inte har låtit sig övervinnas av de tuffa passagen i livet. Hon har tagit upp kampen för Livet!  Det finns inget som kan stoppa henne när hon har bestämt sig. Jag är djupt imponerad hur mycket som kan rymmas i en liten människa.

Emelie du är den tappraste personen jag känner. Jag är så stolt över dig! Du är djupt älskad!

mamma Anki

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “En hyllning till en tapper 26 åring!

  1. Emanuel

    Åh så fint skrivet om Emelie!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s