Julen är bortplockad, men Jesus är kvar!

Nu är julen bortplockad hemma. Det är härligt att plocka fram och göra fint till julen,  men som min mamma alltid brukade säga, ”julen blir snabbt solkig”. Det är lika skönt när allt blir bort städat.  Jag tänker varje år när jag kånkar upp allt på vinden; nästa år ska jag inte ta fram så mycket. Men det åker ned varje år ändå, (kanske något mindre i år).

Till slut var allt upplockat och iorningställt, då var planen att baka scones och slappa med några vänner framför en film. Vännerna kom, sconesen var färdiga att ta ur ugnen, alla suktade efter nybakade scones. När de skulle skäras upp så var de  kladdiga och oätbara:(. Jag slängde snabbt ihop en ny sats samtidigt som två snattrande damer kom med alla goda råd om varför de andra inte lyckades. Resultatet blev ännu en omgång misslyckade scones!!:( Vad är det som händer, jag har aldrig misslyckats med scones! Vill helst lägga detta oförklarliga till handlingarna. Vi fick ta upp bröd ur frysen och såg en trevlig och rolig film.

Annars har första hela arbetsveckan på året varit en bra start:

-Det började med att en av familjerna i vårt nätverk födde en ljuvlig liten son. Alla i familjen är så glada och stolta.

-Som jag berättat tidigare kunde vi inte först ta emot alla  som sökte  julbidrag. Men tack vare generösa gotlänningar kom det in mer pengar i sista stund. De sista  5 familjerna/personerna som vi tidigare inte nått  kom i veckan för att ta att ta emot ett försenat bidrag.  Någon kanske undrar; julbidrag nu efter jul, behövs det? Jag är så tacksam att vi följde våra intentioner och kontaktade dessa personer trots att julen är över,  alla  stod  i skuld till vänner eller anhöriga för att få julen att gå ihop, och var hårt pressade.  De var så tacksamma att kunna  betala av och komma i balans med ekonomin inför det nya året.

-Vi distribuerar tidningen ”Situation Stockholm” som säljs av hemlösa, och i veckan kom en av försäljarna och klagade på att vi inte har några bestämda försäljningstider. Han framförde  att försäljarna var missnöjda med det och undrade  om vi inte kunde kunde inbjuda alla försäljare till ett möte och komma fram till  bestämda tider. Han erbjöd sig att han kunde vara sammankallande. Det är inte ofta man blir glad över klagomål, men jag blev glad över initiativet,  för mig visar det på ett ansvarstagande. Vi har inte hittat ett bra system för distributionen och tar åt oss kritiken och kallar till ett möte. Tillsammans ska vi hitta en bra lösning.

I helgen avslutar vi julen med ett julspel på Frälsis och sedan åker julen ned där också.

Julen blir bortplockad, men orsaken till julen lever för fullt i verksamheten och våra liv.

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s