Ingen logik!

Den stora bristen på psykiatriker tvingar läkare att sjukskriva patienter utan att träffa dom???

I Försäkringskassans handbok för handläggare står det: ”Sjukpenning och samordnad rehabilitering”, finns ett undantag för just psykiatiker. Underlag ”som i huvudsak stöder sig på bedömningar i det vårdteam som sköter behandlingen”, godkänns. Läs hela artikeln!

Samma myndighet som inte helt sällan underkänner läkares bedömningar som faktiskt har träffat patienten? Ingen logik!

Det här myndighetens handbok inger inget förtroende. Den ger mig rysningar! Samtidigt bekräftar det som jag många gånger ser, hur godtyckligt sjukskrivningar godkänns/avslås.

Vi får inte ge upp kampen om en förändring.  Representanter från SverigesKristna Råd ska träffa socialförsäkringsministern i början av december för att lyssna in vad vi (kyrkorna) ser av försämringar/förbättringar. Det är ett av många steg att göra beslutsfattar medvetna om verkligheten, för att en rättfärdig/rättvis förändring ska komma till stånd.

Anki

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Ingen logik!

  1. Anna-Karin Åkerman

    Godtyckligt är det verkligen. Det upplever jag alltför ofta tyvärr. Bra att du belyser denna fråga och att SKR talar med ministern.

    • Tack! Det är otroligt vilken makt Försäkringskassan som myndighet är given, att kunna köra över läkares bedömningar. Det är ju inget nytt men jag har inte riktigt insett det tidigare, förrän jag sett hur fel det kan slå mot den enskilda människan. Det är vårt uppdrag att vara röst för den som drabbas och inte orkar själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s