Stoppa barnrikedom?

I ett  blogg inlägg från Almedalsveckan i somras skrev jag om att uttrycket barnfattigdom är komplext.

Det förstärkts av en notis i Expressen för någon vecka sedan, där  begreppet barnfattigdom vänds totalt upp och ner!  Där skriver Gunilla Brodrej om barnrikedom och om  familjers galopperande konsumtionsvanor. Klicka på länken!

http://www.expressen.se/1.2601230

Allting är ju relativt och klart är ju att begreppet ”barnfattigdom” accelererar  när barnrikedomen ökar. Jag håller helt med Gunilla om att barnrikedomen är ett större problem. Men som jag skrev i inlägget från i sommar så handlar det ju inte om rika eller fattiga barn, det är vi föräldrar som bestämmer var vi lägger ribban för våra barn.

Jag tror att ingen blir lyckligare av prylar, ingen blir lyckligare av att få allt man vill ha. Till slut har man inget att längta efter, drömmarna tar slut.

De två sista åren inför julen, har föräldrar och barn kommit till oss med inslagna julklappar som de tillsammans varit och inhandlat. De vill att vi ska förmedla paketen till barn, vars familjer inte  har samma ekonomiska resurser. Familjerna vill lära sina barn att dela med sig, att livet  inte bara handlar om att få.  Jag får ju  förmånen att vara en av förmedlarna, att möta mottagarnas glädje, se föräldrars ångest flyga sin kos över att årets julklapps inköp är räddat.

Det är vid dessa tillfällena som man blir alldeles varm inombords och det tänds ett hopp om att det går förändra världen.

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s