Hur svårt kan det va?

Vi hade beslutat att under hösten titta oss om efter en ”ny” bil, nu var det dags med byte. Det var flera saker som behövde uppdateras och åtgärdas inom kort på den gamla bilen. Så helt plötsligt en dag, så förstår vi att bromsarna är helt slut, så nu blir det lite mer bråttom med bytet än vad vi hade tänkt.

Ingen av oss i familjen är bilintresserade, det ska bara fungera. Men åsikter har vi om det mesta och vi såg ut en bil som vi tyckte var lagom i storlek som vi provkörde ett par olika av märket; Renault Megan! Utan att veta något alls om bilmärket så var vi överens om att det här passade oss.  En kväll hittar vi ett exemplar på nätet i Stockholm, som verkar det bästa av alla exemplar vi sett,  så vi ringer sonen som bor i Stockholm och frågar om han vill titta på den. Han är ju inte heller någon stor bilkännare, men han kan ju se om den verkar okey på ytan och inne i bilen. Vi har ju provkört och vet vad vi vill ha. Det lovar han att göra, med sig tar han sina twitter besökare.

Genom att han tog flera med sig fick vi också flera åsikter om valet av bil, vilket gjorde oss lite osäkra. Men vi började trots det att förhandla om ett pris och fick ned till ett pris som vi tyckte var okey. Vi bestämde att vi köper den.

Då får vi besök av några som skulle göra sig av med sin bil och de erbjuder att sälja sin till oss, för samma pris.  Det är en Ford focus samma årsmodell som Renautl Megan men har gått 1.500 fler mil.  Nu börjar beslutångesten! (för mig i allafall). Det är nu flera som talar för Forden av flera olika skäl; att vi har förtroende för den som har kört bilen, Ford focus har bra reslutat på tester, är billigare att laga mm.

Hur svårt kan det va? Det är väl bara att slå till och lyssna på råden.

Men vår ”lilla” familjs känsla talar mest för Renault Megan. Det var ju den som tilltalade oss, var lagom stor, skön att köra, trevlig,  passade helt enkelt oss. Ska vi verkligen  överge det man känner att man vill ha?

Men man kan väl inte köpa bil på känslan? Det lutar åt att inte överge vår känsla och gå vidare med Renault Megan. Men först  sover vi på saken:)

Anki

5 kommentarer

Under Uncategorized

5 svar till “Hur svårt kan det va?

 1. Haha, ja, verkligen en bra fråga. Kan man lita på känslan av att man gillar en bil och sätta den framför logik? Jag skulle nog aldrig gjort det.
  Spännande imorgon!

 2. Är ni medvetna om hur fort Fordar av olika slag rostar sönder? Renault har jag ingen direkt koll på. Men vi böt ut vår Ford mot en Citroen C5, o har inte ångrat oss en sekund. Har aldrig trivts bättre med en bil än med denna!

 3. Martin

  Att köpa en fransk bil är som att köpa en säck med problem, mycket egna lösningar och dyra reparationer.
  Har själv ägt flera nyare Ford bilar dom senaste åren och kan säga att dom gamla rostproblemen är lösta, dom har levt och mått väl genom välsaltade Stockholmsvintrar.

  • Tack till er för alla råd:)
   Trot eller ej, men nu har vi bestämt skjuta på beslutet. Vilken soppa!
   Vi har blivit erbjudna att låna hem Forden några dagar och göra ett beslut senast söndag. Är vi inte nöjda då, så återstår att se om Renaulten är kvar, annars är vi inställda på att börja från ruta 1 igen:)
   Vi är nöjda med denna förskjutning av beslut och då är det okey.

 4. Ping: Välja bil, inte helt enkelt. | Frälsningsarmén Visby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s