Semester!!

En fråga mötte mig på gatan: ”Ser du fram emot semestern? Två portaler med räkneverk var uppställda av Aftonbladet, den ena för ”ja” och den andra för ”nej”. Tveklöst promenerade jag mot ”ja” portalen. Jag längtar sååå mycket efter att vara ledig och bara göra saker som faller mig in. Nåja, jag har ju en man och en 12 årig dotter att ta hänsyn till. Så det kommer handla om oss.

Det var förmiddag och det var hittills 40 ”ja” och 12″nej”. I samma stund jag passerade ”ja” porten gick tankarna till de 12 som representerar alla nej sägarna,  som kanske har ångest över semester och ledighet. Det finns mängder av orsaker,  är man arbetslös har man ju ingen ledighet att längta efter, då är det väl jobb som står överst på listan.

Jag tänker inte låta något hindra mig från att se fram emot avkoppling. Turisterna har invaderat Gotland,  jag hör en strid ström av turister kväll efter kväll utmed gatan där vi bor. Vi har vårt sovrums fönster mot en av Visbys gränder.Varje kväll denna veckan har jag somnat till eller vaknat till kärleks gnabb. Känslan är att platsen utanför vårt fönster är en väl utvald plats för kärleksgnabb, för dom stannar till ett bra tag utanför.  Helt ofrivilligt får vi höra vad som hänt under kvällen och hur ena parten blivit sårad och är förtvivlad. Det är inga lugna och stilla samtal, det är hyrsteriska gråt och förtvivlade rop. I går hörde jag hur grannen argt öppnade dörren och bad dom lugna ner sig och gå iväg någon annanstans. Dom var så upprörda och förtvivlade  så det gick inte att få stopp på dom. De fortsatte som tidigare.

Jag kunde inte låta bli att tänka på reklam som jag sett på internet: ” tillåt dig och din partner att ha flera spännande relationer samtidigt”. Enl alla kärleks bråk jag hört genom åren så är det inte ingen som vill bli delad och jämförd med andra, det finns djupt nedlagt i människan att inte vilja bli bortvald.

Nu lämnar jag alla kärleksgnabb och hoppas på stilla dagar på en annan ö, Öland:)

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s