Almedalsveckan.

Jag både bor och jobbar mitt i Almedalsveckan. Det är seminarier och panelsamtal i all oändlighet i dagarna fem, i varje hörn i Visby. Vårt Frälsis hus är inget undantag, en strid ström med människor  in och ut i huset. Vi har egna arrangemang tillsammans med tidningen Dagen, utöver det hyr vi ut till diverse arrangörer. Det är ett otroligt team som jobbar i huset för att få ett praktiskt  flyt på allt, och ett lika otroligt team som finns på gatorna för att synas med vårt budskap.

Idag var jag inbjuden att finnas med i ett panelsamtal om civilsamhället och välfärden. Det skulle bl.a handla om mitt engagemang för de utförsäkrade. Det var bra, dock inte så många besökare och jag tyckte att jag själv inte riktigt lyckades sammanfatta det jag hade velat säga. Men det var okey.

Däremot blev jag själv väldigt uppmuntrad och nästan förlägen av en forskare som skulle tala direkt efter panelen, han har forskat  om civilsamhället  kontra offentliga sektorn. Han hann säga väldigt mycket på en halvtimma, bl.a så  hade han forskat om hur Frälsningsarmen som en så liten rörelse i cvilsamhället hade lyckats få ett så stort förtroende hos folket.

Han menade att det fanns flera orsaker, men två grundläggande orsaker: Att vi historien igenom har funnits  snabbt tillgängliga vid diverse kriser, (kontra offentliga sektorn).   Andra orsaken var  att vi hela tiden hållit lönerna på en rimlig nivå.

Han menade också att det var viktigt att ta vara på den friheten som finns  i civilsamhället;  att vara tydlig och profilera sig, visa vem man är och står för.  Han gav lovord till Frälsningsarmen som inte pådyvlade någon vår tro, men att vi presenterade den tydligt, så den fanns lätttillgänglig.

Jag blev helt överväldigad av alla lovord! Det var nästan för bra.

Oj vad stolt jag är över alla medarbetare historien igenom som har varit med och format rörelsen. Låt oss fortsätta förvalta det arvet!

Det var min korta rapport från Almedlasveckan.

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s