Skolavslutning.

I helgen hade vi besök av min syster och min mamma. Direktflyget från Visby till Säve går bara tre gånger i veckan så till deras stora besvikelse skulle de missa yngsta dotterns skolavslutningen.

Sista frukosten innan de ska åka, frågar min syster var skolavslutningen ska hållas, då hör jag mig själv utbrista: ” I Almedalen, i Guds stora kyrka och det kan ingen hindra! Halleluja!

Jag fylldes verkligen av en glädje, det finns inget som kan stoppa Gud!

För mig är det så, att jag är mycket närmare Gud ute i naturen, mitt i Hans ljuvliga skapelse, än i en byggnad byggd av människor. Så diskussionerna om var skolavslutningar ska hållas faller platt, vi kan inte springa från Honom som ÄR ständigt närvarande.

Det som är mest smärtsamt är att vi kristna försökt låsa in Gud i ett rum, paketerat in Honom i traditioner och ritualer, vilket  alltför ofta resulterat i att vi utestängt människor av leda. Såå sorgligt!

Vi ojar oss över att inte skolavslutningar får vara i kyrkan, vi behöver mer oja oss  över oss själva som inte speglar Gud tillräckligt bländande där vi är och lever.

Anki

 

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Skolavslutning.

  1. Usch, nu tyckte jag helt plötsligt det var trist att jag missade skolavslutningen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s