En glimt ur en tids optimists liv.

Ibland får man lov att le åt sig själv och sina egenheter, ikväll var ett sådant tillfälle.

Som en av terminens klassföräldrar hade vi tillsammans arrangerat en utflykt till ett fantastiskt vackert gotländskt änge. Kvart i fyra avslutade jag ett planerings möte för att ha 30 min. på mig  att brygga två pumptermosar kaffe och en termos te vatten att ta med, och gå hem för att byta om (en minuts gångavstånd).

Det är bara det att när man vistas i huset jag jobbar i så  kan vad som helst hända, det borde jag veta och planera in. Just denna dag kom det en granne precis när jag skulle gå hem, som undrade om jag kände till vem som klättrat på muren mellan våra fastigheter och dragit ned en spalje på deras sida muren. Det hade hänt vid upprepade tillfällen under året. Han tyckte också att det var märkligt att det idag låg två kuddar på muren, just precis där någon måste  ha klättrat ned. Han undrar om det fanns någon tanke med det?

Jag försökte tålmodigt förklara att i dag var det stortvätt inför öppnandet av vandrarhemsrummet och sängkläderna hängdes ut på tork i det vackra vädret, så det fanns ingen plan att göra det mjukare för någon att klättra nedför muren:)

När jag är på väg hem för att byta om kommer jag på att jag missat köpa mjölk och att jag missat att planera in tid för att göra matsäck:(. Nu är det bara 10 min. kvar innan jag bör sitta i bilen om jag ska komma i tid. När jag kommer hem står fortfarande kakan i ugnen som min kära hälft hade stoppat i ugnen,  (vi skulle stå för en av kakorna  till utflykten). Den blir precis klar tills vi är färdiga att gå. Jag hade ”insett”  att det inte fanns tid för att göra matsäck, vi bestämde  stanna till på vägenoch köpa pasta sallad.  Nu är vi  tio minuter sena enl mitt tidschema  som hade ”god” marginal, så jag tänker att de  hinner vi.

När vi stannar för att köpa sallad envisas dottern med att köpa sallad över disk, jag försöker få henne att förstå att vi kommer försent om vi drar ut på tiden. Under tiden som jag letar upp de färdig paketerade salladerna  hade hon lyckats  komma fram i kön  och börjat välja ut  sin egen sallad.
Väl sittande i bilen, är det av någon oförklarlig  anledning  ”helt plötsligt” 10 minuter kvar tills vi skulle vara på plats,  jag har bara att konstatera  att vi kommer bli rejält sena, minst 15 minuter.

När vi väl är på väg mot målet ser vi att i bilen framför sitter en annan familj från klassen, puh, vi är inte ensamna om att bli sena. När vi väl svänger in på den sista avtagsvägen och kör fram till en sk parkering, så finns  det inte en enda bil där?? Vad är nu detta?

När jag kliver ur bilen och visar min förvåning att ingen bil är där, får jag höra att vi  är 15 minuer  tidiga:):)

Att jag misstagit mig om tiden blev min räddning den här gången!

PS. Det blev  en jättetrevlig kväll, och salladen smakade bra! DS

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s