Våga drömma!

I går var det städdag på bostadrättsföreningens gård, vi valda att en av oss skulle gå, lotten föll på mig att stanna inne och städa lägenheten. Den yngsta familje medlemmen valde fågelgungan. Den finns på skolgården och har för tillfället blivit den nya samlingspunkten.

När jag  städar i min ensamhet då bearbetar jag veckans händelser ostört. Jag hade inte hunnit att smälta allt under veckan och dela gärna med mig av det som upptog mina tankar.

I tisdags var jag var inbjuden att tala på ett frukostmöte tillsammans med 3 andra representanter från frivillig organisationer. Det var ett 80 tal personer  där;  personal från Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Socialförvaltningen och vården. Vi fick 15 min var att  berätta hur vi jobbar,vilka förändringar vi ser och hur vi skulle vilja att det såg ut.

För mig var detta en stor dag. I många år har jag har  känt en frustration över det sparsamma samarbetet med kommunen.  Vi jobbar ju många gånger med samma personer. Men de senaste åren har vi börjat närma oss varandra bl.a genom en regelbunden dialog. Tack vare Finsam= finansiellsamordning mellan FK, AF, Soc och vården!  Vi träffas, lyssnar på varandra och  delar vad vi ser, hur personer faller mellan stolarna. Det var denna dialog som resulterade i frukostmötet.

Min dröm är att det vi erbjuder genom Krukmakarens Hus ska bli erkänt som ett  fullvärdigt alternativ. Att vi mer ska bejaka varandras olika gåvor och proffession. Nu hade jag världens chansen att ge en bild av hur vårt arbete har växt fram genom åren och  hur vi jobbar idag och hur vi vill att det ska se ut.

Jo, jag var nöjd med presentationen och fick faktiskt en hel del feedback. Det kanske inte är dröm så länge till!

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s