Stora omkast!

Det var stora omkast en dag denna veckan.  Först var jag på ett möte på skattekontoret,  försäkringskassans kundcenter har flyttat dit och vi skulle börja med att få en rundvisning. Chefen för skattekontoret visade oss runt men berättar sedan uppgivet att försäkringskassan kommer inom det närmaste flytta ut ur huset igen,  dom backat ur överenskommelsen om ett gemensamt kundcenter. FK skall övergå till att endast kunna nås via telefon eller över nätet???

Detta upprörde oss alla i rummet, förresten det skärrade oss.  Nu ska all service och bedömning av sjuka människors arbetsförmåga ske via telefon eller webben. Detta är ett omänskliga beslut.

Vad ger detta  för budskap till dig? Ge gärna din respons på det!

Jag åker från detta möte  till Saved2Save kursen, en fem månaders folkhögskolekurs, som vi har på Frälsis i Visby. Denna veckas föreläsare undervisar om Gud som en kärleksfull far/pappa.  Jag går in i klassrummet, fortfarande omtumlad av dagens möte.

Föreläsaren som är mitt uppe i undervisningen delar : När du som pappa håller i ditt nyfödda barn och ser in i din babys ögon, så förändras hela du t.o.m din röst blir annorlunda:),  du är beredd att göra uppoffringar du inte kunde föreställt dig tidigare. Du ställer inga förväntningar på att din lilla babyn ska vara på ett speciellt sätt,  vara blöjfri, uppföra sig väl, ta ansvar för sitt liv.  Det finns liksom inte på agendan, du finns där till 100% för din baby. Han citerar en bibelvers  som förstärker Guds Faderskärlek till människan:  ” hur mycket mer ska då  inte er himmelske Far ge……” Matteus.7 vers9

Sedan fortsätter han;  ”det absolut  finaste och största  är när mina fyra barn på olika sätt visar kärlek mot varandra. När mina barn som jag älskar så högt,  själva visar omsorg och hjälper varandra, då brister mitt hjärta av tacksamhet och glädje”. Hur mycket mer ska inte vår Far i himelen som älskar så gränslöst, glädjas när vi ger och visar  kärlek och omsorg  om varandra? Så långt föreläsaren Jack Kody.

Det stora omkastet slår emot mig, det gör ont och jag påminns om insändaren som reagerar mot kyrkans röst för de som är mest utsatta i samhället:  ”Vilka är de grundläggande faktorerna som är bäst för landets alla sjukförsäkrade och de som lever i hushåll med små marginaler? Är det ett växande och inkännande Sverige som eftersträvas  eller ett Sverige präglat av ointresse för tillväxt och utveckling?” (se gårdagens blogg inlägg).

Vem tänker på tillväxt när man hamnat i kris? Som förälder är jag beredd att ge upp allting för att rädda mina barn om de kommer i kläm på ett eller annat sätt. Då ryker lätt sparade medel  eller annan tillväxt.

Vårt samhälle har inte bara vänt Gud ryggen, vi vänder  också ryggen mot  varandra, på bekostnad av landets tillväxt. Kan ett land må bra om inte medborgarna mår bra?

Anki

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Stora omkast!

  1. eva

    Vi har nummera samhälle som lever efter bibelordet,ty den som har,han skall få,och det i överflöd,men den som inte har från honom skall tas också det han har.
    Det har ju inte varit så synligt de senaste 10, åren men nu är det helt rätt och i allt tillåtet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s