Idag är jag lika upprörd som jag var glad igår.

I går skrev jag om att det var glädjens dag för mig,  se gårdagens inlägg.  Det märkliga är att för några andra var samma budskap ett bekymmer. Så pass stort  att de  uttryckte sin oro i en insändare i dagens tidning. Där skriver två politiker  om sin oro över  diakoner som engagerar sig för det sk ”påskupproret” som är en protest mot de tuffa sjukförsäkrings reglerna.

Dom menar att det finns två faror med detta:

1. Partipolitiseringen; att det applåderas från vänsterhåll.

2. Det finns en fara i att helheten går förlorad. Vilka är de grundläggande faktorerna som är bäst för landets alla sjukförsäkrade  och de hushåll som lever i med små marginaler. Är det ett växande och inkännande Sverige som eftersträvas  eller ett Sverige präglat av ointresse för tillväxt och utveckling?

Dessa två faror som de oroas för får mig att rysa)))))

Vem av dem två skulle ägna en sekund att tänka på Sveriges växande om de själva  inte var friska och måste sälja bilen och villan för att överhuvudtaget kunna få del av försörjningsstöd (fd socialbidrag). Förresten de skulle förmodligen ändå inte vara berättigade till stödet, innan de har tömt deras tillgångar.

I dag är jag lika upprörd som jag var glad igår. Det är skrämmande vilka starka åsikter vi kan ha när vi står på avstånd från den verklighet vi har åsikter om.

De avslutar sin insändare med:  Låt inte viktigt diakonalt arbete förvandlas till kampanjverksamhet. Att vara högljudd är inte samma sak som att vara relevant.

När nu socialarbetare inom alla möjliga  kyrkor över hela Sverige möter enskilda och familjer och ser hur orättfärdigt reglerna slår,  då sätter vi ned foten genom diverse upprop.  Borde inte det  vara en tillräckligt tydlig signal på att något är fel som bör justeras istället för att försvara sitt beslut eller beskylla alla oss för irrelevanta.

Grrr!

Partipolitisering får aldrig styra vilka upprop vi gör.  Vårt uppdrag är människan!

Anki/ansvarig för Frälsningsarmens sociala arbete på Gotland

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Idag är jag lika upprörd som jag var glad igår.

  1. Magnus Ekvall

    Preach it, sister! Jag gillar när du tar ton och din profetröst ljuder ljuvligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s