Julafton på Frälsis!

Nu är julen över och jag är ganska utpumpad av  intensiv veckor. Det är inte varje månad som vi först läser brev och har telefon samtal med 135 personer och dessutom bokar upp besök med alla.

88.000 :-  har delats ut och ett 100 tal julklappar till värde av ca 15-20.000:-  har delats ut till familjer.  Detta mycket tack vare gotlänningen som delat med sig!

Höjdpunkten är helt klart julafton, det har blivit precis vad jag drömt om och jobbat för i alla år.  I år dukade vi till ett 100 personer,  ett 90 tal hade  anmält sig.  Det var värsta busvädret på julafton och på radion uppmanades man att stanna inne, trots detta var vi 70-80 personer. En salig blandning av människor samlade också i år och alla kunde känna sig som hemma.  Det värmer extra  i hjärtat när vår son Emanuel sätter huvudet på spiken i sin blogg: ” vi klär oss fina och är där lika mycket för oss själva som för andra.”  Klicka på Emanuel och läs mer.

Det är nog därför jag alltid kännt mig så obekväm när  journalister  i juletid lyfter upp oss och  lägger ett helgonliknande skimmer över oss;  som att vi offrar oss för andra. Jag har aldrig kännt igen mig i den bilden och kännt mig besvärad av att bilden förmedlas ut och  lagts över oss.   Bort med den bilden, vem vill gå till en fest med  känslan att några offrar sig och fixar en fest för att dom tycker synd om en och vill var vara god.

Jag tror  att det är det som är den stora hemligheten med vårt julfirande, att alla är där lika mycket för sin egen skull.

Lyckades  få  in två bilder från dagen!

barnen stod för julspelet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om ett par dagar ska jag och ”lilla” familjen ha en välförtjänt semester vecka, innan vår träningsskola S2S drar igång för våren.

En anan kul grej med familjen i jul, var att jag lyckades nästan få med hela familjen ut i skidspåret:) Kan någon gissa vem som uteblev?

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag alla!

Anki

3 kommentarer

Under Uncategorized

3 svar till “Julafton på Frälsis!

  1. Gunilla Johansson

    Jag för min del har svårt att se Kjell på skidor….:-)

  2. Förlåt, jag har glömt skriva vem som inte var med i skidspåret. Rätt svar är Kjell.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s