Utmotad från kontoret!

Var bara tvungen att ta en bild av mina inkräktare!

Det som man bara drömmer om är en verklighet på Gotland, i alla fall vid juletid. De som har, delar med sig till de som inte har. Ingen Robbin Hood kopia, för det är alldeles jätte frivilligt.

Företag,/privatpersoner/fonder/julgrytan,  diverse generösa givare decennier tillbaka ger medel för att vi ska förmedla det vidare i juletid.

Det som är nytt för oss sedan förra året är att familjer väljer  att tillsammans med sina barn gå och köpa paket till andra barn som inte har samma ekonomiska ramar och lämnar dem till oss så vi förmedlar dem i samband med utdelningen av julbidraget. I år har det utökats med råge, som ni ser på bilden.  Bl.a lånade en klass våra lokaler för en klassfest och som hyra föreslog dom att varje familj skulle ha med sig en inslagen julklapp. På klapparna skrev de ålder och kön.

I veckan när en mamma och hennes 4åriga dotter kom och lämnade en kasse från sig själv och några familjer, så delade hon entusiastiskt att nästa gång blir det mer, för dagis personalen hade frågat om inte hela dagiset kunde vara med nästa år.

Familjerna lägger en viktig grund i barnens liv!

Jag minns när vi kom till Gotland för 17 år sedan, då vi aktivt fick söka efter de personer som behövde ett extra bidrag till jul. Det var inte så att behoven inte fanns, men det hade varit ett glapp ett antal år sedan någon slumsyster hade varit i tjänst,(det var benämningen på Frälsningsarmens socialarbetare).  Vi tog då kontakt med social förvaltningen för att förankra ett samarbete, bad dem förmedla kontakter med familjer som de visste behövde stöd vid jul. Så började det och sedan har det utökats.  Framför allt har behovet växt med arbetslösheten och utförsäkringar.  De två sista  åren har efterfrågan ökats med ung 100%. I år har det ökat ytterligare.

Det intressanta är att det har upprepats flera gånger att personer  som en gång har fått stöd, kommer och vill ge tillbaka på olika sätt.

Det är fantastiskt att se glädjen i att ge.  Jag blir så glad av det och jag tänker osökt på det Jesus säger i bibeln;  ”allt vad ni gör mot en av dessa mina minsta det gör ni mot mig”.

Familjerna sprider en Kristus doft över vår ö!

Är det inte en liten smak av det som står i nya testamentet  om den första kristna församlingen?

Anki

4 kommentarer

Under Uncategorized

4 svar till “Utmotad från kontoret!

 1. viktor

  Oj va kul att se!
  O va roligt att givandet ökar mer o mer för varje år! (bra eftersom även behoven verkar öka år från år.)
  Du är bra, slumsyster Anki!

 2. Pekka

  Jag har haft två underbara dagar på ”Frälsis”. Jag är så glad o tacksam att jag får vara med om att sprida lite glädje. Tänk att gå med xx tusen i ficka från Coop o man vet att du små lapparna kommer sprida glädje. Tänk att gå gå till en butik på Stor Torget o beställa matkassar som går till folk som behöver dom.
  /Karl-Bertil Jonsson

 3. joakim storck

  Hej!
  Blir glad av att läsa om era julbestyr och att ni är i kontakt med så många. Vilken glädje ni sprider!
  Allt gott,
  Joakim Storck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s