Årets modell på lussebulle!

I dag har jag genomfört adventsbaket, lussebullar, tillsammans med vår yngsta dotter. De sista åren har vi skapat alla möjliga modeller på bullarna. Allt ifrån luciakrona, snölyktor, hästhuvud, till de traditionella lussebullarna. I år skapade jag en ny modell mitt i formandet av de traditionella S:en. Det  blev loggan på den 5 månades kurs vi har varje vår; S2S.  Jag kunde inte låta bli att fota den, fast man knappt kan urskilja 2:an i mitten:)

Jag vet att det verkar hysteriskt.  Men jag har kommit på mig själv att jag  är ganska blygsam att tala om kursen. För ett par veckor sedan var jag  inbjuden av Rebecca logen för att berätta om Frälsningsarmen i Visby, jag hade ingen plan på att berätta om kursen Saved2Save (S2S), mer än att nämna att den fanns. I det sammanhanget var det liksom inte ”rätt” målgrupp. Men helt överraskande så berättade jag ganska ingående hur jag uppfattade att Gud talade till mig om att vi skulle starta en kurs, om kursens innehåll och hur de tre första åren varit. Det kom flera  spontana frågor så vi uppehöll oss där ett tag.

Direkt efter föreläsningen skulle samlingen fortsätta  informellt, men en kvinna kom efter mig och ville prata med mig . Hon skulle själv gärna vilja gå kursen men det skulle inte fungera just nu, däremot hade hon kontakt med en kvinna som den här kursen skulle  passa som handen i handsken. Så hon var angelägen att få ett telefon nummer.

I veckan träffade jag denna kvinna och berättade ingående om kursen innehåll och syfte.  Hon ställde alla frågor man kan ställa och  menade att detta var exakt vad hon längtade efter och ville ta med sig ansökningshandlingar direkt.

Jag inser hur djupt präglad jag är av jante lagen.  Jag och mina medarbetare  har lagt ned hårt arbete på att lägga upp en väl genomtänkt kurs med ”de bästa” föreläsarna, för att eleven ska få det ut det ultimata under fem månader. Så avslöjar  jag mig själv med att vara så blygsam, som om jag inte trodde på det jag gör. Det är helt absurt!

Ännu försiktigare är jag i sammanhang, där jag tänker och tror att intresset inte finns av att få en djupare förståelse om vem Gud är,  att bli upprättad till den original plan Gud tänkt för varje människa.

Men tänk så fel jag kan ha.

Är det inte just så folkväckelser har börjat? Där man minst anar det.

Du kan gå in på http://www.saved2save och läsa om den fantastiska kursen!

Anki

5 kommentarer

Under Uncategorized

5 svar till “Årets modell på lussebulle!

 1. Emelie

  Häftigt!
  Du är verkligen duktig på att skriva, KUL!

 2. Pekka

  Den lilla ”blygsamheten” gör att det blir enklare att berätta om S2S. ”När man vet att det är ”bäst””, så behöver man inte ”skryta”. Utan allt blir ”naturligt”.

 3. Emelie S

  Jobba mer pà lussebullsloggan! Kursen dâremot âr vâldigt bra âven om man sjâlvklart vill gôra det bâttre och bâttre! Jag âr glad fôr S2S.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s