Allt är inte rättvist.

Det ligger ganska djupt i människan att allt ska vara rättvist. Redan som barn vakar man över att ingen ska få mer än den andra. Allt ska delas lika.

Jesus vänder  upp och ned på det begreppet helt och hållet!  Han berättar i en liknelse  om en jordägare som anlitar några arbetare till sin vingård för en viss dagslön och senare på dagen anlitar han några till och i slutet av dagen ytterligare några. När dagen är slut samlar han sina arbetare för att dela ut lön till dem. Alla arbetare får samma dagslön!!

Arbetare som jobbat hela dagen blir upprörda; ”här har vi  jobbat och slitit  hela dagen och så får dom som bara jobbat sista timman samma lön som oss, det är inte rättvist!”.

Jesus svarar: ”Jag är inte orättvis mot er, ni har fått den lön vi kom överens om. Jag vill ge den sista lika mycket lön som ni fick. Har jag inte rätt att göra som jag vill med det som är mitt. Ser du med onda ögon på att jag är god?”.

Jag skulle  tänka och känna precis likadant som arbetarna som jobbat och slitit hela dagen, och va helgalen på de som glider in i sista stund på bananskal.

Men när jag står utanför berättelsen och inte själv drabbas:),  så  älskar jag   Jesus person, som för det mesta så totalt vänder upp och ned på alla begrepp som ligger djupt rotad i människan.

Nu berättade Jesus denna liknelse för att säga om så jag levt hela livet i en relation till Jesus eller om jag bejakat honom i dödsögonblicket så är lönen densamma; en evighet med Honom!

De du!!

Anki

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s