Det man sår får man skörda.

I natt kom jag hem efter dagar på fastlandet då jag avslutat storyn omkring min mammas kamp för ett ”skäligt boende” som det står i socialtjänst lagen.

Jag har  rensat, sorterat och fått  alla mammas prylar på plats som hon samlat på sig i en trea med rymliga kläd garderober och vindsförråd till en rymlig tvåa med ett  måttligt källar förråd. Pust! Men vilken seger känsla! Vad fint och funktionellt det blev! Bara lite finlir kvar.

Kryddan på moset var när mamma i vårdplaneringen skulle bestämma om hon ville ha privat hemtjänst eller kommunal. Hon valde i första hand privat, biståndshandläggaren skulle återkomma om detta var möjligt. Jag mailade jag till en av mina  goda vänner ända sedan ungdomstiden som jag visste startat privat hemtjänst i Borås, och berättade om mammas behov.

Hans svar är; ”vi har dragit ned på hemtjänst biten men det är just sådana som din mamma som vi vill finnas till för. Hon är en härlig kristen och har alltid varit väldigt go mot mig så jag är även på det sättet öppen för att bistå henne.”

Detta har berört mig djupt och gett mig en tankeställare. Vad får jag skörda av mitt liv när jag är över 80 år?

Anki


3 kommentarer

Under Uncategorized

3 svar till “Det man sår får man skörda.

  1. Ping: Hittat, länkat och kommenterat – October 4, 2010 | Emanuels randanmärkningar

  2. Tina Ljungberg

    Samtidigt är det lite skrämmande om det är så att man av personliga skäl väljer ut vilka man vill bistå. Då hoppas jag innerligt att det finns kommunal hemtjänst när jag blir gammal – jag kanske aldrig ens har träffat någon av dom ansvariga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s