Det blir inte alltid som man tänkt sig.

I morse klockan halv sju var det min tur att åka, jag lämnade  man och barn för att ta båt och bil till Örebro på ledardagar, ”jag skulle få egen tid och rå mig själv”.

Bilresan blev väldigt speciell, det började med att jag missade avfarten till Södertälje så det blev ca fem mils omväg över Stockholm:(

Någon mil innan Eskilstuna så började bilen hosta.  Nej det är inte sant bensinen…… Bensinmätaren är nämligen trasig och jag trodde mig ha koll på att det skulle räcka ända fram till en OK mack, men ack nej. Om nu Millan råkar läsa det här (för jag kommer inte säga något till henne), så får hon vatten på sin kvarn, hur många gånger har hon lånat våran bil med nästan ingen bensin och klagat på vår dåliga koll.  Hon har köpt fylld bensin dunk till oss för att vi inte ska utsättas för bensin stopp. Själv har jag inte varit orolig och inte heller utsatts för det tidigare vad jag kan minnas. Nu stod jag i alla fall där på motor vägen och bilarna svischade förbi så bilen vibrerade och ingen mack inom synhåll.

Jag har en ”tom” bensin dunk som jag börjar vifta med och ber en bön till Gud; ”låt någon barmhärtig person stanna som har bensin”, (kom samtidigt på att jag inte hade några kontanter, dom sista gick på båten),  men jag viftade på ändå. Efter bara några minuter stannar en man som inte har bensin, men han känner till trakterna och erbjuder sig köra mig fram och tillbaka till närmaste mack som låg några kilometer bort. Tack Gud!

Vi hann och småprata lite kort om vart vi var på väg och vad vi jobbade med.  Innan jag hoppade ur bilen så tackade jag så mycket  och sa  att jag skulle hälsa min man  att det kom en riddare på vägen och räddade mig.

Jag fyllde på bensinen och skickade  iväg ett sms till Kjell om riddaren som kom och räddade mig. Svaret blev ”Härligt med riddaren, kom han på vit häst? Denna respons kan bara han ge, jag gillar den.

Inte nog med detta, någon mil senare vinkade polisen in mig för polis kontroll, körkort  och alkohol test. De skulle inte bara rulla på till Örebro idag.

Till slut kom jag ändå fram, rejält försenad.  Det blir inte alltid som man tänkt sig, men det kan bli bra ändå. Jag har haft en jättebra dag.

Anki

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Det blir inte alltid som man tänkt sig.

  1. Emelie S

    Vad bra att du hade körkortet på dig och att du inte dricker alkohol! ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s