Höj din röst!

Uttrycket  ” att falla mellan stolarna”, är  något som jag använder  när jag beskriver att en del av vårt uppdrag som Frälsningsarmé; att vara röst för den som faller mellan stolarna.

Ett annat närbesläktat uttyck är att  ”sitta  på olika stolar”.  Politiker, tjänstemän, medborgare vi  sitter alla på olika stolar,  alla är vi  männsikor, inte vilka som helst heller för den delen, unika och special designade för ett syfte, oavsett stol. 

Ett märkligt fenomen är att beronde på vilken stol jag sitter på, så ser jag helt olika saker, nästan som det är vattentätt mellan stolarna. Om det är så, så är det skrämmande! För då skulle samma person som är med och gör beslut,eller genomför besluten,  förmodligen göra ett helt andra beslut eller en helt annan tolkning av besluten, om han satt på en drabbad medborgar stol.

 Den drabbade medborgaren skulle givetvis också  se något helt annat om han satt på en annan stol.  Men…. det är en viktig skilland! Den stora skillanden är att den som sitter på den drabbade medborgar stolen är den svaga, den som är i beroende ställning, inte förmår eller orkar vara sin egen röst.

I dag när jag återigen pratade med  biståndshandläggaren i Borås möttes jag av samma iskyla, det finns ett beslut hur gamla ska åldras i Borås fram tills du fyller 90 år, thats it´s.  Till dig säger jag: Byt stol och sitt kvar tills du kan identifiera dig med att vara i total berondeställning, då  ingen hör dig!

Vi fortsätter envist vara mamma röst!

Jag tänker på alla drabbade medborgare som inte har någon som  orkar vara den rösten? Jag kommer aldrig ge upp att vara de svagas röst och jag är mer taggad än någonsin att utmana dig:

”Höj din röst för den stumme, till försvar för alla som sviktar. Höj din röst och döm rättfärdigt, försvara de fattiga och svaga!” Ordspråksboken, kapitel 31 vers 8

Här finns det goda krafter som värnar om rätten att välja äldreomsorg.

Anki

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Höj din röst!

  1. Ping: Orimligt och omänskligt! | Frälsningsarmén Visby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s