Tacksam?

När vi flyttade till Gotland juni 1994 då hade vi ingen bostad för vår familj, vi tänkte att det är lätt att få en lägnhet efter sommaren när alla turister åker. Det tog fem månader innan vi hittade en lägenhet.

Vi flyttade runt till alla möjliga och omöjliga ställen, alla våra saker hade vi i ett trångt magasin, dit vi fick klättra oss fram för att försöka hitta höstkläder. Jag minns när barnen skulle ta med ett foto på sin familj till skolan och vi skulle försöka ta oss fram i alla lådor för att hitta foto albumen. Det var inte roligt:(

När vi äntligen hittat en lägenhet tog det några veckor innan vi fick flytta in, jag gick förbi fönstren varje dag och lääängtade så efter ett hem som var mitt. Jag tänkte hur många gånger som helst, jag ska aldrig, aldrig glömma att vara tacksam för att jag har ett hem.

Det är lite skrämmande hur fort man glömmer att vara tacksam.

Nu ligger min mamma på ett kortidsboende och vet att hon inte kan flytta hem. Vet att biståndshandläggaren vill ha bort henne så fort som möjligt från kortidsboendet.  Hon vet att idag var sista dagen hon fick bo kvar där. Ingen har satt ord på att hon får bo kvar tills något annat boende har öppnat sig. Såklart har vi barn sagt det, men det vågar hon inte tro på för vi har ju inget att säga till om. Vi jobbar intensivt på att det ska bli bra i slutändan, vilket jag är övertygad om att det blir.

Till dig som har ett hem, glöm inte va tacksam!

/ Anki

5 kommentarer

Under Uncategorized

5 svar till “Tacksam?

 1. lena westerlund

  Det är hemskt att det skall vara så, det borde vara en självklarhet att hon nu får komma till ett boende hon vill. Lena

 2. Karin

  Anki,

  Du har så rätt så rätt och jag blir så arg över den situationen hon har hamnat i. Det är verkligen tur för henne att hon i alla fall har tre barn som kämpar för att hitta en lösning.

  Var rädd om dig och kämpa på!

  Kram, Karin

 3. Gunilla Trygg

  Hej Anki
  Stå på er! Jag var hos Maj igår och hon var vid gott mod trots att det är jobbigt med biståndsbedömaren. Hoppas o ber att det ska bli bra för henne.
  Kram

 4. Ping: Shared Items – June 1, 2010 « Emanuel

 5. Ping: Hittat, länkat, kommenterat, 1 jun 2010 | Emanuels randanmärkningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s