Kropp, själ och ande.

När jag köpt nya kläder, möblerat om i lägenheten, putsat fönster,  planerat  för en resa, blir jag glad, inspirerad och allmänt uppåt.

När jag misslyckas med bröd baket, när jag missar båten, får för lite sömn, grälat på barnen, när jag biter sönder en tand, blir jag irriterad, sur och allmänt nedstämd.

När jag  blir berörd av Guds kraft, kärlek och omsorg så går inte det att jämföras med något annat på denna jord. Det är gudomligt och………..orden räcker inte till!

Det är helt uppenbart att kropp, själ och ande är oskiljaktiga.

I helgen satt jag på terassen vid en ute restaurang vid havet och njöt av försommarvärmen. Vi åt en god grekisk sallad tillsammans med besökande släktingar när allt på en bråkdels sekund förändrades.  Jag tuggade på en olivkärna som jag dumt nog låtit ligga kvar på tallrikskanten. Ingenting smakade längre, jag uppskattade inte omgivningen,  jag blev irriterade, det gjorde ont och jag blev allmänt nedstämd.  Ingen tandläkaren fanns tillgänglig på ett par dagar och jag såg pengarna flög iväg. Det som varit så välsmakande och avkopplande försvann helt plötsligt iväg.

I söndags kväll  lyssnade jag till tre personer som delade med sig av vad Gud har gjort i deras liv, genom en kurs som jag tillsammans med några arbetar med. Det gör mig så otroligt glad och jag fylls av en sådan tacksamhet att lilla jag får vara med som en länk till att människors liv blir blir mer hela och välmående. Jag som inte ens klarar av att bita i en olivkärna utan att bli irriterad och sur i en halv dag.

Gud har valt att skapa oss otroligt komplexa. Till sin avbild skapade Han oss! Han är alldeles bestämd på att vilja samarbeta med oss, med alla våra styrkor och svagheter.

Anki

PS. Det visade det sig att tanden gick inte sönder, den fick sig en rejäl smäll som fortfarande känns som att något är trasigt när jag kommer i närheten av tanden, men när jag inte använder tanden är det helt okey. Har inte varit med om något liknande förut.DS

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s