”Med isande skärpa såg jag vad kröken ställer till med.”

Har du någon gång läst en bok eller ett referat som sätter ord på det som skriker inom dig, eller åtminstone finns inom dig. Jag påbörjade läsa en bok i går som just gjorde det.

Benny Haag berättar i sin bok; ”Makt, mod och motstånd”, om de nya ögon han fick när han övervann kampen mot alkohol.

Jag citerar honom här: ”När jag slutade dricka fick jag på mig ett par alkoholgalsögon, som gjorde att jag med isande skärpa såg vad kröken ställer till med, hur den krossar, dödar och förstör. Det gick inte längre att blunda för det det faktum att väldigt många människor lider av spritens följder fast de kanske inte dricker en droppe själva. Men de har oturen att vara barn, anhörig, eller vänner till högkonsumenter som alkoholproblem så vackert brukar omskrivas som.

Jag vet att det låter storvulet och märkvärdigt, men deras talan tänker jag föra, de som aldrig får en mikrofon att prata i, de som nästan alltid glöms bort, de som ofta lider i tysthet.

Jag vet också att jag är mycket, mycket mindre än David och att den industri och förnekelse jag slåss emot är mångdubbelt större än Goliat, men det spelar ingen roll. Jag kommer att kämpa resten av mitt liv mot kröken. Mina alkoholglasögon ska massproduceras. Vänta bara!”  B.H

Återkommer i ämnet/Anki

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “”Med isande skärpa såg jag vad kröken ställer till med.”

  1. lindstromfunderingar

    Han är bra – Benny Haag. Har hört honom på nyhetsmorgon två gånger – och blivit otroligt tacksam att han vill lyfta frågan.
    Tror det är dags att läsa den boken också.

  2. Ge gärna respons när du läst boken. Jag är i sluttampen av boken nu, (hör till dom som läser flera böcker samtidigt), jag är i full beundran för hans mod att ta upp kampen. Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s