Världens bästa jobb

Jag som skriver heter Anki och har världens mest variationsrika jobb här på Frälsningsarmen i Visby. Den ena dagen är nästan aldrig den andra lik, för det allra mesta älskar jag verkligen mitt jobb och tycker jag har världens bästa.

Det har varit en intensiv start på det nya året med förberedelser, för en terminslång kurs här i Visby. Gå in på hemsidan http://www.saved2save.com och läs om kursen.  I år är det 14 elever från olika delar av världen, Australien, Nigeria, Zambia, Kenya, Gotland och fastlandet, en härlig mix av människor. Det skulle jag kunna skriva mycket om efter första veckan med denna goa och härliga grupp, men det kan jag kanske återkomma om längre fram.Följ gärna kursens blogg.

Nu är jag ganska fylld av något helt annat, som berör mig djupt och upprör mig. Radio Gotland ringde och frågade om vi hade märkt av  försäkringskassans stramare regler efter nyår, och om fler hade hört av sig till oss. Jag sa att det var nog för tidigt att säga något om det nu. Dom frågad då om vi hade kontakter med några utförsäkrade och om vi trodde att de skulle vilja ställa upp på en intervju. Jag sa att det hade vi och att jag skulle fråga dem om de ville ställa upp på det. En av dessa blev tillfrågade och funderade en stund och hörde senare av sig;  hon var inte beredd att ta efterdebatten av en intervju, med alla anklagande attiyder om hur man utnyttjar systemet, att man säger att man bara säger att man har ont,  att man kan minsann dansa men inte jobba. Hon menade att hon inte skulle stå ut med dessa påhopp, det fanns ingen kraft för det.

Detta gör mig alldeles galen, när jag förstår hur de som utnyttjat systemet gör livet så mycket svårare för dem som så väl behöver sjukförsäkringen. När man som bäst behöver stöd tvingas man för att överleva,  söka ekonomiskt bistånd. För att få bistånd blir man intervjuad och får  ingående frågor om sig själv och sin ekonomi, varje månad måste jag visa mitt kontoutdrag för att påvisa att jag inte har några som helst andra inkomster. Det kan ex vara så att jag har fyllt år och fått en gåva för att kunna göra en resa, om jag då har satt in dom på ett konto så drar dom bort den summan från mitt bistånd.  Detta system tycker jag är helt okey om jag själv har försatt mig i en situation så jag behöver söka ekonomiskt bistånd, då ar det ju en fantastisk tillgång att få bo i ett land som ger detta stöd. Det ska vi värna och vara tacksamma för tycker jag. Men det är en milslång skillnad på  att vara sjuk och tvingas in i detta kontrollerade system. Det finns inga ord för hur orättfärdigt och förnedrande  det är.

Detta skulle jag också kunna skriva mycket mer om men nu är dagen slut och jag också. Jag återkommer/Anki

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Världens bästa jobb

  1. Petra Guteskär

    Bra Anki! Upplever samma frustration och ser människor som egentligen är psykiskt starka individer sakta bryts ner av detta system, som ju är ordnat med goda intentioner men haltar i vissa hänseenden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s